01-11-2019 HB-Café Zeeland (Vlissingen): Hoogbegaafdheid en innovatie. Een prima combinatie?

Er zijn grote overeenkomsten tussen de persoonlijke factoren die innovatie stimuleren en de kenmerken van hoogbegaafdheid. Maar hoe zit het nu met het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden? Nick Grooff heeft dit onderzocht en komt hier 1 november in Vlissingen over spreken in het HB-Café Zeeland.

Op vrijdag 1 november organiseert HB-café Zeeland een avond over hoogbegaafdheid en innovatie. Spreker is innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering Nick Grooff, die in 2017 onderzoek deed naar het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er grote overeenkomsten zijn tussen de persoonlijke factoren die innovatie stimuleren en de kenmerken van hoogbegaafdheid. Maar naar het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden is nog maar zeer beperkt onderzoek gedaan. In 2017 sprak Nick voor zijn onderzoek zes hoogbegaafden over hun innovatief werkgedrag, hun persoonlijke kenmerken,hun werkomgeving en over de mate waarin deze factoren elkaar beïnvloedden. Uniek was dat Nick naast de hoogbegaafde zelf ook sprak met hun leidinggevende, een collega of een zakenpartner.

Nick vertelt 1 november in het HB-café Zeeland over de resultaten van zijn onderzoek. Aan de hand van de persoonlijke verhalen gaat hij in op vragen als: Zijn hoogbegaafden graag met innovatie bezig en waarom dan? Zijn ze goed in innoveren? Welke talenten zetten ze daarbij in? Welke innovatie-
activiteiten doen ze het liefst? En wat innoveren ze graag? Welke invloed heeft de omgeving daarop? En welke strategieën passen ze zelfbewust en onbewust toe om succesvoller te innoveren? Er zal ruime gelegenheid zijn om met de andere bezoekers eigen ervaringen uit te wisselen.

Nick Grooff is zelfstandig innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering. Vernieuwing van en in organisaties is de rode draad in zijn carrière. Hij schrijft hierover, onder meer op zijn blog: www.nickgrooff.nl.
Nick is lid van het team dat vanaf begin 2017 het HB-café Alkmaar organiseert.

NB. Dit HB-Café vindt plaats in Vlissingen, niet in Middelburg!


Locatie: Stichting ZIGZAG, Edisonweg 8A, 4382 NW Vlissingen

Op 1 november a.s. gaan de deuren van het HB-café om 19.00 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten (eventueel onder het genot van een drankje).

De entree bedraagt € 17,50 per persoon inclusief koffie, thee en water. Andere drankjes contant afrekenen.

Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via Ideal of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-Café volgeboekt is kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit wachtlijstformulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer een plaats beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling.