02-02-2018 HB-Café Delft: Hoogbegaafdheid, waarden en morele ontwikkeling

Op vrijdag 2 februari organiseert HB-café Delft een avond met als titel: Hoogbegaafdheid, waarden en morele ontwikkeling. Hoe spelen waarden en morele ontwikkeling een rol in de keuzes die je als hoogbegaafde maakt? De avond wordt verzorgd door Noks Nauta en Marieke van der Zee.

Veel hoogbegaafden hebben existentiële vragen, vragen die gaan over het leven en de zin daarvan. De spreeksters menen dat je deze vragen beter kunt hanteren als je zicht hebt op de waarden die voor jou van belang zijn en hoe deze van invloed zijn op belangrijke keuzes in je leven.

In deze avond gaan deelnemers op zoek naar hun persoonlijke waarden en verkennen ze hoe ze de kwaliteit van belangrijke keuzes kunnen verbeteren. Theorie wordt afgewisseld met individuele werkvormen en uitwisseling met tafelgenoten.

Noks Nauta en Marieke van der Zee begeleiden deze avond. Noks is arts, psycholoog, medeoprichter van het IHBV en publiceert veel over hoogbegaafde volwassenen en senioren. Marieke is psycholoog en begeleidt in haar praktijk Buro Mare hoogbegaafde volwassenen en hun gezinnen.

Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).
Op 2 februari as. gaan de deuren van het HB-café om 18.30 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.

Locatie: Creatief centrum De Zuster; Gasthuisplaats 1, 2611 BN Delft
De Zuster ligt op vijf minuten lopen van station Delft. Loop aan de voorkant van het station door de Barbarasteeg, en ga rechtdoor. Als je op de tweede brug staat ligt de Zuster aan de linkerhand, aan de Koornmarkt. De ingang van het pand is aan de achterkant te vinden aan de Gasthuisplaats. Parkeren met de auto kan voor de deur op de Gasthuisplaats of in de op 5 minuten lopen gelegen Phoenix parkeergarage. Ook op loopafstand is er de Zuidpoort parkeergarage.
Entree: De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee, 17,50 euro per persoon.
Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.
Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er en plaats beschikbaar komt.