02-11-2018 HB-Café Gorinchem: Ken je KernTalenten

Op vrijdag 2 november is er opnieuw een HB_Café in Gorinchem. Hans Lips en Ingeborg de Keizer spreken er over de KernTalenten-methode.
“Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen maar speelt graag met Lego omdat het creatief is.”

Bij je geboorte ligt het grootste deel van je talenten al vast. Als kind trek je naar die activiteiten toe die van nature bij je passen, en dat is precies de basis van de KernTalentenmethode.
De dingen waar jij mee speelde en de manier waarop je dat deed zeggen ontzettend veel over jouw aard, je potentieel en waar jouw intrinsieke motivatie zit.
De methode is voor iedereen geschikt en beschikbaar.

Het is de enige methode die wij kennen die goed werkt bij hoogbegaafden. Zij doorzien veel andere methodes en sturen uitkomsten in een gewenste richting, en hoogbegaafden hebben soms een competentie ontwikkeld op iets dat hen van nature weinig energie geeft. Die competentie kunnen ze tot op hoog niveau hebben ontwikkeld waardoor de omgeving hen steeds weer bevraagt op die competentie. Ze zijn dan ergens goed in, krijgen waardering en tóch verliezen zij steeds meer energie. Een KernTalentenanalyse blijkt dan veel duidelijkheid te geven.

In een interactieve workshop maak je kennis met wat KernTalenten zijn. Je ontdekt wat je ermee kunt doen, bij welke vragen je een analyse laat maken en wat je mag verwachten van de resultaten.
Hans en Ingeborg nemen je mee terug naar je kindertijd en laten je nadenken over waar je vroeger als kind, tussen je vierde en twaalfde levensjaar, graag mee speelde.
Wat je het allerleukst vond, je favoriete speelgoed van toen en de spelletjes die je als kind het liefst deed, zeggen alles over je KernTalenten. Als kind wordt je niet creatief door met Lego te spelen, maar speel je graag met Lego omdat je al creatief bent.

Het spreekt je aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren. Welke talenten hebben te maken met spelen met Lego, met hutten bouwen, met tekenen en schilderen, een muziekinstrument spelen of eindeloos avonturenboeken lezen?

Hans Lips werkt als coach in zijn praktijk in Vught (www.hanslipscoacht.nl) veel met hoogbegaafden.
Ingeborg de Keizer is (loopbaan)coach en werkt ook veel met (jong)volwassenen en vragen rondom studiekeuze (www.eigenmeerwaarde.nl).

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 in Gorinchem. Metropole is ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Gorinchem. Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Kazerneplein.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en 1 consumptie (frisdrank). Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen: bij voorkeur. Het maximum aantal deelnemers is 35.
Zaal open: 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het inhoudelijke deel, tussendoor pauze en einde programma om 22 uur. Tot uiterlijk 23 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.
Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door het formulier op https://ihbv.nl/evenementen/#wachtlijst-hb-cafe in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.
We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.