03-07-2019 HB-Café Haarlem: HB en HSP Hoe wordt het je kracht?

Op woensdag 3 juli is het volgende HB-Café in Haarlem. Deze avond zal Rianne van de Ven kennis delen over Hoogsensitiviteit en Hoogbegaafdheid.

De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen de concepten van elkaar. Hoe zit het precies en wat hebben hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid met elkaar te maken?

Rianne van de Ven is voorzitter van het IHBV, heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en is ECHA-specialist in gifted education. Ze heeft aan de Vrije Universiteit Brussel, onder leiding van Prof. Dr. Elke van Hoof, onderzoek gedaan naar de relatie tussen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Zie ook www.riannevdven.nl

Voor de pauze presenteert ze de wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe het zich verhoudt met hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en de overexcitabilities van Dabrowski.
Na de pauze staat de avond in het teken van het herkennen van hoogsensitiviteit in jouw leven, wat het je brengt en hoe je voorkomt dat de wereld je overweldigt.

Datum: woensdag 3 juli 2019

Locatie: Hart, Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem (Let op! Dit is een andere locatie dan de voorgaande HB-Café’s).

Hart is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf station Haarlem kun je verschillende bussen nemen: Bus 2 richting Spaarnwoude Station, halte: Turfmarkt – Bus 3 richting Schalkwijk, halte: Frans Hals Museum – Bus 73 richting Schalkwijk, halte: Turfmarkt – Bus 340 richting Uithoorn, halte: Tempelierstraat. De genoemde haltes liggen op een paar minuten loopafstand.

Kom je met de auto? De Kleine Houtweg is een ‘auto-te-gast-straat’ en is voornamelijk vergunningengebied. Er zijn slechts een paar parkeermeters. Wij adviseren je gebruik te maken van Parkeergarage Houtplein of de Kamp. Deze zijn op een paar minuten loopafstand.

Aanvang: Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten (tot 22:30 in de zaal of in café Hart).

Entree: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. koffie/thee). De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Maximum aantal deelnemers: 35

Aanmelden: Inschrijven kan via: http://ihbv.nl/evenementen.

Volgeboekt? Wanneer een HB-Café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.