03-12-2018 HB-Café Vlaanderen (Sint-Niklaas): “Met wat voed jij jouw hoogbegaafd/hooggevoelig brein, lichaam, hart?”

Op maandag 3 december 2018 is er opnieuw een HB-Café in Vlaanderen (St Niklaas). Ing. Voeding Christel Stevens komt spreken over gezonde voeding voor geest, lichaam en hart.

In een tijdperk waarin de invloed van voeding een veelbesproken maar ook omstreden onderwerp is, zitten velen met de vraag :’ Is mijn voeding wel aangepast aan mijn persoonlijke noden?’
Doordat je als hoogbegaafd/hoogsensitief persoon afwijkt van vele (on-)geschreven normen, een intenser inlevingsvermogen hebt en op creatievere wijze dingen combineert, is het niet verwonderlijk als je ervaring met voedsel ook anders is. Deze beleving kan zowel positief (smaakervaring) als negatief(ziektebeeld) zijn , maar ook individueel heel verschillend.

Daarnaast zijn we ons bewust dat het lichaam, brein en hart dagelijks veel meer nodig heeft dan alleen eten. Een evenwicht tussen de 5 pijlers; met name bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten, zijn essentieel. Maar in welke verhouding zijn deze nodig om energiek en in balans te zijn? Welke factoren beïnvloeden dit? Waar hou ik persoonlijk best rekening mee? Waarom reageert mijn geest, lichaam, hart soms zo anders op een uiterlijk identieke situatie? Wat kan ik beter doen? Tijdens deze lezing krijg je correcte,wetenschappelijk onderbouwde, informatie om bewuster en krachtiger in het leven te staan.

De gastspreker deze avond is Ing. Voeding Christel Stevens. Ze is niet alleen ondernemer, docent in Integrale Nutritionele Therapie aan (para-)medici en therapeuten bij het ICZO, maar ook diëtiste en orthomoleculair voedingsdeskundige. Het woord ‘orthomoleculair’ is afkomstig uit het Grieks en staat voor ‘ een juiste voeding die de juiste moleculen levert voor een optimale gezondheid van het individu ‘. Mvevrouw Stevens kijkt dan ook niet alleen naar mogelijk aanpassing op vlak van inname van de voeding , maar ook naar het optimaliseren van de vertering van die voeding binnen de persoonlijke context, om zo een goed evenwicht te bereiken.
Als ervaringsdeskundige ontwierp ze de succesvolle ‘3-InOne’ methodiek . Met haar werkmap leer je hoe belangrijk een goede bloedsuikerspiegel voor het algemeen welzijn is en wat je zelf kan doen om je eigen levensstijl gezond te houden.
Tevens is ze de auteur van het boek ‘Het Chocolademeisje’ . Een roman waarin ze haar persoonlijke ervaring,van emo-eter tot wie ze nu is, deelt. Haar missie:’via ZELFzorg en ZELFliefde het individu ZELFredzaam maken’
Is dit niet wat we als HB/HSP’er allemaal willen zijn? Zeker een boeiende avond om naar uit te kijken.

Locatie: Odisee Campus Waas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas
Ingang via boeking website : € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee
Ingang aan de deur : 25€, zonder plaatsgarantie

Maximum aantal deelnemers: 50
Zaal open 19:30 uur; aanvang programma 20:00 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL / Bancontact.

Indien een HB-Café volgeboekt is, is er mogelijkheid je op de wachtlijst te plaatsen door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer een plaats beschikbaar komt. Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze worden behandeld. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.