04-07-2018 HB-Café Enschede: Sensitive Smartasses aan het werk

Op woensdagavond 4 juli 2018 komt loopbaancoach Tessa Faber naar het HB-Café Enschede om een presentatie te houden waarin ze speciale, stoutmoedige, super-eigenzinnige en slimme strategieën aanreikt om je als niet-standaard professional te profileren. Een interactieve workshop voor sensitieve smartasses, zoals Tessa deze groep noemt.

Moeite om je goed te kunnen profileren
Hoogbegaafden en werk. Het rapport van het IHBV “heel slim en toch zonder werk”, waaruit o.a. duidelijk werd dat het voor hoogbegaafden niet vanzelfsprekend (en soms zelfs moeilijk) is om werk te vinden waarin ze zich in hun element voelen, heeft indertijd veel media-aandacht gekregen. Werkgerelateerde problematiek leidt er soms zelfs toe dat hoogbegaafden thuis komen te zitten. Een van de struikelblokken voor hoogbegaafden bij het vinden van passend werk is de moeite om zich goed te kunnen profileren.

Te zwaar, te licht, te raar…
In de workshop tijdens het HB-Café Enschede gaat Tessa Faber in op drie typische dilemma’s waar hoogbegaafden vaak tegenaan lopen: je bent overduidelijk een hoogopgeleide hoogbegaafde en wordt vaak te zwaar bevonden, je bent hoogbegaafd maar (nog) niet aantoonbaar hoogopgeleid en wordt te licht bevonden, je bent een creatief hoogbegaafd ‘multitalent’ en wordt vooral ‘raar’ gevonden. Veel werkgevers weten vaak niet wat ze aan moeten met die sensitieve smartasses, wiens loopbaan en CV verre van standaard zijn. Het is dus aan de hoogbegaafden zelf om mogelijke (voor)oordelen weg te nemen, om duidelijk te maken wat hun toegevoegde waarde is, en om werk te vinden dat (beter) bij hen past en blijft passen.

Over de spreker
Tessa Faber is loopbaancoach voor niet-standaard professionals. Ze is zelf door haar loopbaan heen bedreven geraakt in ‘dwarsprofileren’. Ze geeft inspiratie, inzicht, informatie en de motivatie om te solliciteren zoals je echt bent. Niet jokken, overdrijven of oppoetsen, maar ook weer niet te bescheiden. Niet te zwaar, niet te licht, niet raar, maar gewoon zijn wie je bent. ‘Profileren vanuit je hart’ is haar eigen (over)drijfveer als loopbaancoach. Haar motto is dan ook: Ontdek wie je bent en wees het dan expres! Voor meer informatie over Tessa zie www.makingsense.nl.

Datum & tijd: woensdag 4 juli 2018, 19.00-21.30 uur
Zaal open 18.30 uur; aanvang programma 19:00 uur. Einde programma 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Locatie: Café Jansen en Janssen, Oude Markt 10 7511 GA Enschede 053-4307010 Jansen en Janssen is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, het Centraal Station van Enschede ligt op 5 minuten lopen afstand. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 25

Aanmelden
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.