05-04-2019 HB-Café Zeeland (Middelburg): Hoogbegaafdheid en innovatie. Een prima combinatie?

GEANNULEERD. Wegens omstandigheden is deze bijeenkomst geannuleerd. Ingeschreven deelnemers zijn geïnformeerd. Op 1 november 2019 zal het thema opnieuw geprogrammeerd worden.
Op vrijdag 5 april organiseert HB-café Zeeland een avond over hoogbegaafdheid en innovatie. Spreker is innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering Nick Grooff, die in 2017 onderzoek deed naar het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden.

Er zijn grote overeenkomsten zijn tussen de persoonlijke factoren die innovatie stimuleren en de kenmerken van hoogbegaafdheid. Maar hoe zit het nu met het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden? Nick Grooff heeft dit onderzocht en komt hier 5 april over spreken.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er grote overeenkomsten zijn tussen de persoonlijke factoren die innovatie stimuleren en de kenmerken van hoogbegaafdheid. Maar naar het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden is nog maar zeer beperkt onderzoek gedaan. In 2017 sprak Nick voor zijn onderzoek zes hoogbegaafden over hun innovatief werkgedrag, hun persoonlijke kenmerken, hun werkomgeving en over de mate waarin deze factoren elkaar beïnvloedden. Uniek was dat Nick naast de hoogbegaafde zelf ook sprak met hun leidinggevende, een collega of een zakenpartner.

Nick vertelt 5 april in het HB-café Zeeland over de resultaten van zijn onderzoek. Aan de hand van de persoonlijke verhalen gaat hij in op vragen als: Zijn hoogbegaafden graag met innovatie bezig en waarom dan? Zijn ze goed in innoveren? Welke talenten zetten ze daarbij in? Welke innovatie-activiteiten doen ze het liefst? En wat innoveren ze graag? Welke invloed heeft de omgeving daarop? En welke strategieën passen ze zelfbewust en onbewust toe om succesvoller te innoveren? Er zal ruime gelegenheid zijn om met de andere bezoekers eigen ervaringen uit te wisselen.

Nick Grooff is zelfstandig innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering. Vernieuwing van en in organisaties is de rode draad in zijn carrière. Hij schrijft hierover, onder meer op zijn blog: www.nickgrooff.nl . Nick is lid van het team dat vanaf begin 2017 het HB-café Alkmaar organiseert.

Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Locatie: Café Le Penseur, Varkensmarkt 15, 4331 LA Middelburg
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie/thee/water. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Maximum aantal deelnemers: 30

Aanmelding:
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.

Wanneer een HB-café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.