08-11-2018 HB-Café Deventer: HB en HSP; hoe wordt het je kracht?

Op donderdag 8 november 2018 vindt het tweede HB-Café in Deventer plaats. Dit keer is het thema: HB en HSP; hoe wordt het je kracht? Spreker is Rianne van de Ven.

De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen de concepten van elkaar. Hoe zit het precies en wat hebben hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit met elkaar te maken? Daarover komt Rianne van de Ven praten op donderdag 8 november bij het HB-Café in Deventer.

Rianne van de Ven heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en is als vrijwilliger actief als voorzitter van het IHBV. Ze heeft aan de universiteit van Brussel, onder leiding van prof. dr. Elke van Hoof, onderzoek gedaan naar de relatie tussen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.
Voor de pauze presenteert ze de wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe het zich verhoudt tot hoogbegaafdheid. Ook bespreekt ze de verschillen en overeenkomsten met hooggevoeligheid en de overexcitabilities van Dabrowski.
Na de pauze wordt het meer praktisch en persoonlijk en gaat het vooral over het herkennen van hoogsensitiviteit, wat het je brengt en hoe je het tot je kracht kunt maken.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Er is ruimte voor maximaal 30 personen.
Zaal open: 19:00 uur. Aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 21:45 uur.

Aanmelden:
Aanmelden voor dit HB-Café is noodzakelijk. Er is een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Indien de inschrijving vol is, is een wachtlijstformulier beschikbaar. Er wordt dan contact opgenomen indien er een plaats beschikbaar komt.

Locatie:
De Leeuwenkuil/Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer
De Leeuwenkuil bevindt zich schuin tegenover treinstation Deventer, op nog geen 5 minuten loopafstand, naast de Deventer Schouwburg en het Filmhuis de Keizer.

Parkeren centrum
Mensen die met de auto komen kunnen niet voor de deur parkeren. Dit kan wel in parkeergarage bij het station of in de centrumgarage achter de HEMA.