12-11-2018 HB-Café Vlaanderen (Sint-Niklaas): Hoogbegaafd en naar de dokter

Op maandag 12 november 2018 is er opnieuw een HB-Café in Vlaanderen (St Niklaas). Dokter Veronique Schiettekatte komt spreken over “Hoogbegaafd en naar de dokter”

Als je naar de dokter gaat met de vraag: ’ Wat is dat toch met mij ? Waarom reageer ik zo? Ben ik HB of is er meer aan de hand?’
HOE BELANGRIJK IS HET LABEL HB en/of HSP, ADHD, ADD, ASS……………..?!?

Velen onder ons ondervinden dat het leven als hoogbegaafde een ‘extra uitdaging’ met zich mee brengt.
Als je daarnaast nog een uitdaging en/of beperking hebt spreken we van ‘dubbel bijzonder’. Deze groep mensen kent een enorme diversiteit aan individuen.
Het onderscheid in gedragskenmerken tussen hoogbegaafdheid en andere ontwikkelingsstoornissen zoals een autismespectrumstoornis, AD(H)D en HSP maken, is niet evident.
Het stellen van een diagnose is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. De kans op misdiagnose is dan ook reëel. Dit kan op zijn beurt leiden tot onnodige medicamenteuze behandeling of inaccurate begeleiding.
Jammer genoeg zijn ons een aantal heel trieste verhalen gekend (zie nieuwsbrief oktober).
Over de diagnostische moeilijkheden willen we het, met veel zorg, in dit HB-Café hebben.

Gastspreker voor deze avond is dokter Veronique Schiettekatte. Naast een bijkomende bachelor psychologie en pedagogie, een master criminologie, een opleiding ontwikkelingsgericht coachen, een postgraduaat Sociaal Profit en Publiek Management volgde ze een postgraduaat autismespectrumstoornis. Ze had geruime tijd een praktijk als huisarts in het Gentse en is nu vooral gekend als bezieler van het OctopusProject in Sint-Niklaas.
Vanuit haar opleidingen, haar praktijk en ook als ervaringsdeskundige (binnen haar gezin) wil ze niet alleen haar kennis delen, maar wil ze het ook over haar geïntegreerde aanpak hebben en tegelijk een aantal taboes doorbreken. Het zal alvast een unieke avond worden.

Locatie: Odisee Campus Waas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas
Ingang via boeking website : € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee
Ingang aan de deur : 25€, zonder plaatsgarantie

Maximum aantal deelnemers: 50
Zaal open 19:30 uur; aanvang programma 20:00 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL / Bancontact.

Indien een HB-Café volgeboekt is, is er mogelijkheid je op de wachtlijst te plaatsen door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer een plaats beschikbaar komt. Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze worden behandeld. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.