14-01-2019 HB-Café Vlaanderen (Sint-Niklaas): “Dynamisch in balans als hoogbegaafd, hooggevoelig persoon”

Deze bijeenkomst is geannuleerd wegens te weinig deelnemers

Op maandag 14 januari 2019 is er opnieuw een HB-Café op de Odisee Campus Sint-Niklaas, Hospitaalstraat 23, 9100 te Sint-Niklaas.
Lotte van Lith komt spreken over dynamisch in balans zijn als hoogbegaafd, hooggevoelig persoon.

Onze wens voor 2019 (en de volgende jaren) : “Leven in balans, zowel met je buiten- als met je binnenwereld”. Gastspreker Lotte Van Lith geeft een deskundige introductie op de theorie van positieve desintegratie.

In deze drukke tijden zijn veel mensen op zoek naar evenwicht en momenten van rust. Maar hoe kunnen we als hoogbegaafd, hooggevoelig persoon ons leven zowel in balans als intens ervaren? Hoe kan ik mijn waarden actief, creatief en in verbinding met mijn leefomgeving bekrachtigen? Hoe draag ik hierbij zorg voor mijn eigen, intensief denken en voelen? Hoe maak ik een doorvoelde keuze in de complexiteit van alle mogelijke verbindingen? Hoe word ik oprecht bewust van wat belangrijk is voor mezelf? Hoe blijf ik emotioneel verbonden met mijn intenser waarnemen, voelen?

Het verkrijgen van inzicht in het proces van persoonlijkheidsontwikkeling kan een belangrijke stap zijn tijdens je onderzoek van balans en intensiteit.
Deze avond geeft Lotte van Lith een bevlogen en deskundige introductie in het gedachtegoed van positieve desintegratie (theorie volgens Dabrowski). Lotte schetst hoe je persoonlijke groei samenhangt met bewustwording van innerlijke conflicten. In die groeidynamiek, die in de theorie van Dabrowski op ontwikkelsgerichte wijze bekeken wordt, vinden veel begaafde mensen een positief en stimulerende herkenning voor hun intensiteit, hun ‘overexcitabilities’.

Lotte Van Lith heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en persoonlijkheidsontwikkeling. Ze is zelfstandig coach voor (jong-)volwassenen in haar eigen bedrijf ‘A Lot Of Complexity’ . Ze doceert talentbegeleiding en geeft (internationaal) lezingen, workshops en studiedagen over relevante thematiek. De theorie van Dabrowski is niet haar enige, maar wel belangrijkste inspiratiebron.
In 2016 ontving ze de ‘Mensa Fonds Award’ voor haar inzet voor hoogbegaafd talent.

Opnieuw een avond om naar uit te kijken.

Locatie: Odisee Campus Waas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas
Ingang via boeking website : € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee
Ingang aan de deur : 25€, zonder plaatsgarantie

Maximum aantal deelnemers: 50
Zaal open 19:30 uur; aanvang programma 20:00 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.

Aanmelding
Deze bijeenkomst is geannuleerd wegens te weinig deelnemers
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL / Bancontact.

Indien een HB-Café volgeboekt is, is er mogelijkheid je op de wachtlijst te plaatsen door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer een plaats beschikbaar komt. Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze worden behandeld. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.