14-09-2017 HB-Café Zuid-West (Breda): Hoogbegaafd in je relatie

“Je luistert niet, je bent met heel andere dingen bezig.” “Jij moet het ook altijd beter weten.” “Moet ik alles uitleggen?!” “Zeg dan wat je wilt; ik kan dat toch niet ruiken.” Voor veel hoogbegaafden en hun partners zullen dit bekende uitspraken zijn. Op 14 september gaat relatiecoach Caroline Franssen bij het HB-Café Zuid-West met deze en andere problemen aan de slag.

Intelligente, sensitieve mensen lopen in hun relaties tegen speciale problemen aan. Als beide partners hoogbegaafd zijn, kan het zijn dat de relatie vooral mentaal is en dat ze het gevoelsdeel en het lichamelijke deel van hun relatie verwaarlozen. Is de ene partner een stuk meer of minder intelligent dan de andere, dan is er grote kans dat communicatie een uitdaging is.

Het kan leiden tot botsingen, onbegrip en ongelijkwaardigheid, doordat hoogbegaafden anders denken en een ander gevoelsleven hebben. Misschien voel je je beter dan de ander of heb je juist het gevoel dat je tekortschiet. Het is dus belangrijk om te onderzoeken welke invloed hoogbegaafdheid heeft op je relatie en hoe je er (beter) mee om kunt gaan.

Caroline Franssen begeleidt in haar praktijk (www.relatieacademie.com) in Culemborg veel hoogbegaafden met relatievragen. Ook geeft ze workshops met thema’s als hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit in relaties.
Op 14 september komt Caroline bij het HB-Café in Breda zo’n actieve workshop verzorgen. Samen brengen we de voor- en nadelen van hoogbegaafdheid in relaties in kaart en met behulp van opstellingen kijken we wat de dynamiek van een bepaald probleem is en hoe die kan veranderen. Verwacht dus geen statische lezing met een lijstje do’s and don’ts: we gaan actief aan de slag.

HB-Café Zuid-West is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafden zelf, maar uiteraard zijn partners, vrienden, familie en andere belangstellenden ook van harte welkom.

Het HB-Café ‘Hoogbegaafd in je relatie’ wordt gehouden op donderdag 14 september, in het voormalige kapucijnenklooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur begint het inhoudelijke gedeelte. Na afloop (rond 22.00 uur) is er ruim de gelegenheid tot napraten.

Parkeren is gratis op het eigen terrein van het klooster. Buslijn 2 (vanaf station Breda richting Haagse Beemden) stopt pal voor de deur bij de halte Schorsmolenstraat.

De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Koffie, thee, water en één andere consumptie zijn inclusief. Aanmelden kan via http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via Ideal of Bancontact/Mister Cash.

IHBV en HB-café Zuid-West zijn ook te vinden op Facebook: facebook.com/InstituutHBVolwassenen en facebook.com/HBzuidwest

Onderwerp: Hoogbegaafd in je relatie
Datum: donderdag 14 september 2017
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)
Locatie: Het Klooster, Schorsmolenstraat 13, Breda (www.hetkloosterbreda.nl)
Kosten: € 17,50
Inschrijven: www.ihbv.nl/evenementen
Indien de inschrijving vol is, tref je daar ook het formulier voor de wachtlijst aan.