15-02-2019 HB-Café Eindhoven: Dwarse Denkers; rechtvaardigheidsgevoel, kritische instelling en conflicthantering bij hoogbegaafdheid

Op vrijdag 15 februari organiseert Team Eindhoven weer een HB-Café. Het thema deze keer: Dwarse Denkers. Adrienne Schimmel leidt de interactieve avond over rechtvaardigheidsgevoel, kritische instelling en conflicthantering bij hoogbegaafdheid.

Welke rol spelen hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit bij rechtvaardigheid, een kritische instelling en conflicten? Wat is rechtvaardigheidsgevoel eigenlijk en welke soorten zijn er? Hoe ontstaan conflicten? Wat is jouw persoonlijke ervaring met conflictsituaties? Wat speelde er mee? Ben je blij met hoe het conflict verlopen is of had je liever gezien dat de uitkomst anders was geweest? Hoe kun je jouw creatieve brein slim inzetten in conflictsituaties?

Op vrijdag 15 februari neemt Adrienne Schimmel van www.talenteerjezelf.com je mee in een filosofische, onderzoekende, inspirerende en uiteraard interactieve avond. Waar we de bijzondere kanten én de scherpe randjes verkennen van een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een kritische instelling vanuit een hoogbegaafd kader.
Kernwoorden: Autonomie, verbinding, rechtvaardigheidsgevoel en idealisme, kritisch denken en perfectionisme, kwetsbaarheid en weerstand, voelen en denken, macht en afhankelijkheid, diversiteit en inclusie.

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor u open en van daaraf loopt u via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Komt u met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur.
Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond.

Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnen komen worden geaccepteerd. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.