15-03-2018 HB-Café Gorinchem: Hoogbegaafdheid. Meer dan een hoog IQ

Op donderdag 15 maart 2018, tijdens de jaarlijkse Week van de Hoogbegaafdheid, wordt in Gorinchem gestart met het eerste HB-Café daar. Deze bijeenkomst zal de eerste zijn in een serie van bijeenkomsten in Gorinchem om het thema hoogbegaafdheid bij volwassenen meer op de kaart te zetten. En daarmee is Gorinchem al weer de 13de locatie in Nederland – en inmiddels ook in Vlaanderen – waar onder de vlag van het IHBV regelmatig HB-Cafés worden georganiseerd. Daar zijn we superblij mee en trots op!

Het thema van deze eerste bijeenkomst is ‘Hoogbegaafdheid. Meer dan een hoog IQ.’ Deze donderdagavond richt zich op volwassenen die (net) ontdekt hebben dat ze hoogbegaafd zijn. Of het vermoeden hebben dat ze dat zijn en daar meer over willen weten. Ook volwassenen die te maken hebben met hoogbegaafden in hun omgeving en op zoek zijn naar informatie zijn van harte welkom. Gastspreker is Rianne van de Ven.

Wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid? Gaat het om een hoog IQ of spelen er meer eigenschappen mee? En hoe herken ik dat dan in de praktijk? Rianne van de Ven geeft in een interactieve lezing een introductie op hoogbegaafdheid bij volwassenen, in het perspectief van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. De nadruk ligt op het leren herkennen van de kwaliteiten en talenten van hoogbegaafdheid én veel voorkomende problemen in de persoonlijke ontwikkeling, maar ook in de werkomgeving.
Rianne van de Ven is coach voor hoogbegaafde volwassenen, co-redacteur van boek “Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in” en bestuursvoorzitter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV).

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-cafés in Alkmaar, Arnhem, Breda (Zuid-West), Delft, Zwolle, Utrecht, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Middelburg (Zeeland), Vlaanderen en nu ook Gorinchem.

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 te Gorinchem. Metropole is ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Gorinchem. Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Kazerneplein.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 30
Zaal open 19:30 uur; aanvang programma 20:00 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Indien een HB-Café volgeboekt is, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer een plaats beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.