15-09-2017 HB-Café Delft: Het belang van lichaamstaal in interactie; wat hoogbegaafden niet weten, maar wel doen

Op 15 september is er weer een HB-Café in Delft. Joanne Spreij spreekt over het belang van lichaamstaalin interactie. Veel hoogbegaafden hebben in hun leven ervaren dat interactie met mensen in hun omgeving niet altijd makkelijk verloopt, waardoor ze zich eenzaam, onbegrepen of anders kunnen voelen. In contact met andere hoogbegaafden lijkt de interactie vaak makkelijker te gaan.

Deze avond deelt Joanne Spreij haar kennis over lichaamstaal in interactie, die zij heeft opgedaan als beeldend therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Een in de psychiatrie gebruikte methode, Emerging Body Language, kortweg EBL, maakt gebruik van interactie via lichaamstaal om contact te kunnen maken en groei te kunnen laten ontstaan bij kinderen en volwassenen met wie dat “normaal” niet lukt . Zij heeft deze methode in de jaren dat zij werkzaam was in de kinder- en jeugd psychiatrie, zeer succesvol kunnen gebruiken met haar cliënten. Daarnaast heeft het haar ook heel veel handvatten gegeven om het contact met haar eigen hoogbegaafde kinderen soepeler te laten verlopen. Zij heeft gezien dat deze methode eigenlijk overal toepasbaar is waar interactie moeilijk is en niet vanzelf gaat.

Door inzicht te geven in de theoretische achtergrond van deze methodiek krijg je zicht op hoe belangrijk lichaamstaal in interactie is en wat we eigenlijk doen zonder het te weten. Door eenvoudige oefeningen kunnen jullie zelf ook ervaren hoe interactie via beweging tot stand kan komen. Hoe hoogbegaafdheid hierop van invloed is komt ook aan bod. De avond is interactief en informatief.

Onze spreekster Joanne Spreij heeft bijna 15 jaar gewerkt als beeldend therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie, is EBL-trainer, heeft een aantal jaar een eigen praktijk gehad voor EBL-begeleiding en richt zich momenteel op het begeleiden van hoogbegaafde kinderen.

Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Op 15 september as. gaan om 18.30 uur de deuren van het HB-café open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.

Locatie: Creatief centrum De Zuster; Gasthuisplaats 1, 2611 BN Delft
De Zuster ligt op vijf minuten lopen van station Delft. Loop aan de voorkant van het station door de Barbarasteeg, en ga rechtdoor. Als je op de tweede brug staat ligt de Zuster aan de linkerhand, aan de Koornmarkt. De ingang van het pand is aan de achterkant te vinden aan de Gasthuisplaats. Parkeren met de auto kan voor de deur op de Gasthuisplaats of in de op 5 minuten lopen gelegen Phoenix parkeergarage. Ook op loopafstand is er de Zuidpoort parkeergarage.

De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee, 17,50 euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er en plaats beschikbaar komt.