16-01-2018 HB-Café Vlaanderen (Gent): ‘Hoogbegaafdheid. Meer dan een hoog IQ’.

Op dinsdag 16 januari 2018 is er een HB-Café in Gent met als thema: ‘Hoogbegaafdheid. Meer dan een hoog IQ.’ Deze bijeenkomst zal de eerste zijn in een serie van bijeenkomsten in Gent en in anderen steden in Vlaanderen om het thema hoogbegaafdheid bij volwassenen meer op de kaart te zetten.
Deze dinsdagavond richt zich op volwassenen die – wellicht net – ontdekt hebben dat ze hoogbegaafd zijn. Of het vermoeden hebben dat ze dat zijn en daar meer over willen weten. Gastspreker is Rianne van de Ven.

Wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid? Gaat het om een hoog IQ of spelen er meer eigenschappen mee? En hoe herken ik dat dan in de praktijk? Rianne van de Ven geeft in een interactieve lezing een introductie op hoogbegaafdheid bij volwassenen, in het perspectief van wetenschappelijke en de maatschappelijke ontwikkelingen. De nadruk ligt op het leren herkennen van de kwaliteiten en talenten van hoogbegaafdheid én veel voorkomende problemen in de persoonlijke ontwikkeling maar ook in de werkomgeving.

Rianne van de Ven is coach voor hoogbegaafde volwassenen, co-redacteur van boek Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in en bestuursvoorzitter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV).

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie: Resto Brasserie De Zwarte Fles
Zandvoordestraat 1, 9052 Zwijnaarde (aan de rand van Gent)

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 consumptiebonnen.
Maximum aantal deelnemers: 40

Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur.
Daarna is er gelegenheid tot napraten.

Aanmelding: Vooraf aanmelden voor dit HB-Café is verplicht. Hiervoor is een online formulier beschikbaar op: https://ihbv.nl/evenementen, waar deelnemers ook direct kunnen betalen.

Indien de inschrijving vol is, is een wachtlijstformulier beschikbaar. Er wordt dan contact opgenomen indien er een plaats beschikbaar komt.