16-10-2018 HB-Café Enschede: Succesangst; te slim om te slagen

Op dinsdag 16 oktober verzorgt Sandra Leefmans het HB-Café in Enschede. Het wordt een interactieve workshop over succesangst.

Stel je wel eens belangrijke dingen uit? Ben je wel eens bang om arrogant over te komen? Doe je je wel eens minder slim voor dan je bent? Dan zou je wel eens succesangst kunnen hebben. Iedereen die in staat is zich een doel te stellen kan angst hebben dit doet niet te behalen maar ook faalangst en angst dit doel juist wèl te behalen, succesangst.

Getalenteerde mensen – ook hoogbegaafden – kunnen veel last hebben van succesangst, omdat de kans dat ze met hun talent boven het maaiveld uitsteken groot is. “Voor veel mensen is succesvol zijn een nastrevenswaardige staat, maar voor veel hoogbegaafden levert het minimaal een ambivalent gevoel op”, zegt Sandra Leefmans. “Soms zelfs vinden hoogbegaafden succes iets met een vieze bijsmaak. Wonderlijk genoeg gaat het bijna nooit over succesangst als je het over onderpresteren van hoogbegaafden hebt. Daar wil ik verandering in brengen, want succesangst kan grote gevolgen hebben.”

Tijdens de interactieve workshop bij het HB-café Enschede bekijken we samen met gastspreker Sandra Leefmans wat succesangst is en welke invloed het kan hebben op jouw leven. We bekijken de achtergronden en verschijningsvormen van succesangst en je gaat aan de slag met verschillende opdrachten en oefeningen. Je zet een eerste stap om succesangst de baas te worden.
Sandra Leefmans (1972) is momenteel de belangrijkste expert in Nederland op het gebied van succesangst bij hoogbegaafden. Ze is coach, adviseur, trainer, cultureel antropoloog en auteur van het in maart 2018 verschenen boek “Te slim om te slagen; over succesangst bij hoogbegaafden”. Het werkboek “Slim en toch slagen” zal binnenkort verschijnen.

Datum & tijd: dinsdag 16 oktober juli 2018, 19.00-21.30 uur
Zaal open 18.30 uur; aanvang programma 19:00 uur. Einde programma 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Locatie: Café Jansen en Janssen, Oude Markt 10 7511 GA Enschede 053-4307010 Jansen en Janssen is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, het Centraal Station van Enschede ligt op 5 minuten lopen afstand. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 25

Aanmelden
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.