17-01-2020 HB-Café Eindhoven: Wat kun je als HB’er leren van de filosofie achter yoga?

Op vrijdag 17 januari is het volgende HB-Café in Eindhoven. Deze avond gaat over yoga en wat je al hoogbegaafde van de filosofie hierachter kunt leren. De avond wordt begeleid door Petri Barten.

Minutenlang doodstil op je hoofd balanceren, of jezelf als een soort slangenmens opvouwen. Bij yoga denken veel mensen aan ingewikkelde houdingen die alleen zijn weggelegd voor de meest lenige onder ons. Of aan therapeutisch bezig zijn op een matje als echt sporten niet voor je is weggelegd. Niets is minder waar! Sterker nog, yoga gaat in beginsel niet om de fysieke houdingen. Die vormen slechts 1/8e deel van de levensleer die yoga in feite is. Yoga is een holistische levenswijze met het doel om lichaam, geest, ziel en ratio samen te brengen. Van oudsher heeft yoga altijd een belangrijk filosofisch element in zich gehad. De oefeningen (asana’s) werden pas later bedacht om de kern van yoga makkelijker te bereiken. Yoga gaat over eenheid, bewustwording, aardig zijn voor anderen en voor jezelf. In feite begint yoga pas echt op het moment dat je van dat matje af stapt.

We weten dat veel hoogbegaafden baat hebben bij mindfulness, meditatie en yoga om de verbinding met zichzelf en hun gevoel te maken en te houden. We horen bij de HB Cafés regelmatig positieve ervaringen van onze bezoekers met yoga. Een mooie aanleiding om de filosofie achter yoga eens uit te diepen.

Yoga teacher en ervaringsdeskundige Petri Barten neemt ons mee op verkenning deze avond. Ze vertelt niet alleen over de filosofie achter yoga, maar ook hoe yoga haar helpt om als hoogbegaafde volwassene haar leven te leiden.

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor u open en van daaraf loopt u via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Komt u met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur.
Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond.

Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnen komen worden geaccepteerd. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.