17-05-2019 HB-Café Arnhem: Creativiteit en emotionele ontwikkeling

Op vrijdagavond 17 mei 2019 is er weer een HB-Café in de Coehoorn in Arnhem. Spreekster is Lotte van Lith en het thema is: Creativiteit en emotionele ontwikkeling

Creativiteit is één van de (mogelijke) kenmerken en uitingsvormen van begaafdheid. Een begaafd-sensitief persoon floreert gevoelsmatig als hij of zij zich creatief vrijelijk, open-onderzoekend en waardengedreven kan uiten en ontwikkelen. Sterker nog, een (ook) creatief begaafd persoon voelt het gewichtige belang van telkens opnieuw scheppen, associëren, bestuderen, exploreren, bevragen, verbinden en overdenken. Creativiteit is dan ook van grote en levenslange waarde voor emotionele ontwikkeling.

Door de ervaring van emotionele intensiteit niet te schuwen, door vrije verbeelding te koesteren en door zelfzorg als basis te leven, wordt creativiteit een katalysator van persoonlijkheidsgroei. Daarbij is emotionele ontwikkeling zelf ook te begrijpen als een creatief proces, dat ook wel levenskunst wordt genoemd.

Tijdens deze bijeenkomst hebben we aandacht voor twee vragen:
• Hoe is creativiteit een duurzame stimulans tot emotionele groei?
• Hoe draagt emotionele groei bij aan de expressie van creativiteit?

Deze vragen benaderen we vanuit kennis en ervaring van begaafdheid en positieve desintegratie, onderzoeksmatig onderbouwd, kunstig geïllustreerd en via inzicht-biedende oefeningen. Deelnemers nemen concrete inspiratie mee naar huis, ter vormgeving van hun persoonlijke ontwikkeling. Zo biedt deze avond een frisse, waarderende kijk op de creativiteit van emotionele ontwikkeling en de emotionele, diepe waarde van creativiteit.

Lotte van Lith heeft zich gespecialiseerd in emotionele ontwikkeling, hoogbegaafdheid en (de theorie van, het proces) positieve desintegratie. Zij werkt binnen haar bedrijf A Lot Of Complexity als coach voor begaafd-sensitieve adolescenten en volwassenen en organiseert lezingen, trainingen en studiedagen over relevante thematiek. In 2016 ontving Lotte de Mensa Fonds Awards in de categorie Werk, voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van hoogbegaafd talent.

Locatie: HB-Café Arnhem wordt gehouden in het voormalige schoolgebouw De Coehoorn op de Coehoornstraat 17, 6811 LA in Arnhem. De Coehoornstraat ligt tegenover het Centraal Station (rechts van Holsboer Optometrie). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).

Tijd: De zaal is open vanaf 19 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Kom dus niet te laat! Na afloop rond 22 uur is er gelegenheid om aan de bar na te praten.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 consumpties (koffie of thee). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximum aantal deelnemers: 35.

Aanmelding: Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het HB-Café is volgeboekt, kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. We nemen contact met je op als er een plek beschikbaar komt.