19-05-2017 HB-Café Delft: Beweging in de liefde

Op vrijdag 19 mei is er opnieuw een HB-Café in Delft. Deze keer met het thema “beweging in de liefde”. Arjan Rooyens en Arianne Rooyens-Kanters verzorgen de inleiding van deze avond in Creatief centrum De Zuster in Delft.

De wereld is in beweging, wij als mensen ook. In de liefde is beweging even onmisbaar als in de rest van het leven. Maar is de liefde eenmaal gevonden dan is er een kans dat we vergeten om de liefde te voeden. Er ontstaat vanzelfsprekendheid, er ontstaat stilstand.

Behalve in een crisis, dan zie je vaak dat partners óf elkaar hervinden, of dat twee geliefden zo ver uitelkaar gedreven zijn dat ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Liefde is meer dan stabiliteit en samenzijn. Een van de meest gehoorde adviezen: “een relatie moet wel gelijkwaardig zijn” wringt. En tips als “blijven praten” en “houd het spannend” bieden geen handvaten.

Wij geloven in de liefde.
De liefde is zo belangrijk dat het een plek van aandacht verdient in onze wereld.

Kennis en inzicht op het gebied van de partnerrelatie is nauwelijks voor handen. Iedere relatie is weliswaar uniek, maar er is altijd een gemeenschappelijke deler.
Met dat besef zijn we op zoek gegaan naar wat er dan aan ten grondslag ligt: uit welke dynamieken is een relatie opgebouwd? Wat brengen beide partners mee in hun unieke relatie? En waar kun je zelf op letten om jullie relatie samen in beweging te houden?

In deze lezing voor IHBV vertellen we je over de negen dynamieken en twee fundamenten die iedere relatie kent. Een aantal van die dynamieken leer je deze avond op een dieper niveau kennen: wat de beweging maakt en wat haar bedreigt.

In het tweede gedeelte van de workshop kun je, als je dat wilt, onder begeleiding spelen met deze dynamieken.

Arjan Rooyens en Arianne Rooyens-Kanters zijn auteurs van het boek ‘Beweging in de Liefde’ (http://gtj.nu/boek) en geven in deze lezing inzicht, tips en handvaten om liefde de plek te laten houden of krijgen die het verdient. Zij hebben deze lezing eerder al bij Mensa gegeven alwaar deze heel goed is ontvangen!

Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Op 19 mei as. gaan de deuren van het HB-café om 18.30 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.

Locatie: Creatief centrum De Zuster; Gasthuisplaats 1, 2611 BN Delft
De Zuster ligt op vijf minuten lopen van station Delft. Loop aan de voorkant van het station door de Barbarasteeg, en ga rechtdoor. Als je op de tweede brug staat ligt de Zuster aan de linkerhand, aan de Koornmarkt. De ingang van het pand is aan de achterkant te vinden aan de Gasthuisplaats. Parkeren met de auto kan voor de deur op de Gasthuisplaats of in de op 5 minuten lopen gelegen Phoenix parkeergarage. Ook op loopafstand is er de Zuidpoort parkeergarage.

De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee, 17,50 euro per persoon.

Aanmelden voor dit HB-Café kan via het online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.
Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen.
Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze binnenkomen, worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er alsnog een plek beschikbaar komt.