19-10-2018 HB-Café Groningen: Hoogbegaafdheid, spiritualiteit en levensbeschouwing

Op 19 oktober komt Dineke van Kooten spreken in het HB café Groningen. Dineke van Kooten is oud voorzitter en bestuurslid van Choochem, vereniging voor hoogbegaafde christenen. Sinds 2004 heeft ze een coachingpraktijk gericht op hoogbegaafden en geeft ze lezingen en voordrachten over hoogbegaafdheid en geloofsbeleving.

Voor hoogbegaafden kan het lastig zijn om levensbeschouwing en spiritualiteit een plek te geven, zelf een plek te vinden hierin, of om een onderzoekende geest te combineren met geloof. Tijdens de lezing zal ingegaan worden op de geloofsontwikkeling in combinatie met hoogbegaafdheid en hoe religie een plek kan hebben in een empirisch brein.

Over de spreker:
Dineke van Kooten is in 1963 geboren in de pastorie te Huizen. Via de MAVO en VWO; politicologie, massacommunicatie en public relations gestudeerd. Na een baan als hoofd van de Afdeling Communicatie / Public Relations, is ze begonnen met coachingspraktijk Emmauscoaching voor bedrijven, teams en individuen. Op dit moment is ze bovendien bezig met het schrijven van het boek ‘Exodus: spiegel voor persoonlijke ontwikkeling’ , over de overeenkomsten tussen haar persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling die de Hebreeën doormaakten tijdens hun Exodus uit Egypte naar Kanaän. Kijktip: https://www.youtube.com/watch?v=BXqvdEAH0i0&list=PLECDBcLwvASP7TexLJ5e5HjGdeUUVI90w

Inschrijving via: https://ihbv.nl/evenementen/

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.
Locatie HB café Groningen:Best Western Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: www.hotelgroningencentre.nl. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u terecht in de Q-park parkeergarage aan de Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.