20-10-2017 HB-Café Alkmaar: Sensitieve smartasses aan het werk

Op 20 oktober 2017 komt loopbaancoach Tessa Faber naar het HB-café Alkmaar waarin ze speciale, stoutmoedige, super-eigenzinnige en slimme strategieën aanreikt om je als niet-standaard professional te profileren. Een interactieve workshop voor sensitieve smartasses, zoals Tessa deze groep noemt.

Hoogbegaafden en werk. Het afgelopen jaar was er veel media-aandacht voor het rapport van het IHBV “heel slim en toch zonder werk”, waaruit o.a. duidelijk werd dat het voor hoogbegaafden niet vanzelfsprekend (en soms zelf moeilijk) is om werk te vinden waarin ze zich in hun element voelen. Werkgerelateerde problematiek leidt er soms zelfs toe dat hoogbegaafden thuis komen te zitten. Een van de struikelblokken voor hoogbegaafden bij het vinden van passend werk is de moeite om zich goed te kunnen profileren.

In de workshop tijdens het HB-café Alkmaar gaat Tessa Faber in op drie typische dilemma’s waar hoogbegaafden vaak tegenaan lopen: je bent overduidelijk een hoogopgeleide hoogbegaafde en wordt vaak te zwaar bevonden, je bent hoogbegaafd maar (nog) niet aantoonbaar hoogopgeleid en wordt te licht bevonden, je bent een creatief hoogbegaafd ‘multitalent’ en wordt vooral ‘raar’ gevonden. Veel werkgevers weten vaak niet wat ze aan moeten die sensitieve smartasses, wiens loopbaan en cv verre van standaard is. Het is dus aan de hoogbegaafden zelf om mogelijke (voor)oordelen weg te nemen, duidelijk te maken wat hun toegevoegde waarde is, en om werk te vinden dat (beter) bij hen past en blijft passen. En hoe weet je wat je nodig hebt om te floreren in je werk? Tessa zal ook in gaan op een aantal ‘voorwaarden’ die voor hoogbegaafden veelal van belang zijn om voldoening te ervaren in hun werk.

Over de spreker: Tessa Faber is loopbaancoach voor niet-standaard professionals. Ze is zelf door haar loopbaan heen bedreven geraakt in ‘dwarsprofileren’. Ze geeft inspiratie, inzicht, informatie en de motivatie om te solliciteren zoals je echt bent. Niet jokken, overdrijven of oppoetsen, maar ook weer niet te bescheiden. Niet te zwaar, niet te licht, niet raar, maar gewoon zijn wie je bent. ‘Profileren vanuit je hart’ is haar eigen (over)drijfveer als loopbaancoach. Haar motto is dan ook: Ontdek wie je bent en wees het dan expres! Voor meer informatie over Tessa Faber: www.makingsense.nl.

Locatie: HB-café Alkmaar wordt georganiseerd in het sfeervolle herenhuis ‘Genegen’ in het centrum van Alkmaar aan de Geesterweg 9A, 1815 CR, Alkmaar. Genegen ligt op 550 meter loopafstand van het Alkmaar Centraal Station. Met de auto kun je voor de deur of in de buurt parkeren. Een andere mogelijkheid is de nabijgelegen parkeergarage ‘De Vest’ op 350 meter, aan de Paardenmarkt vlakbij theater De Vest en het Stedelijk Museum Alkmaar.
Plattegrond op: http://www.genegen.nl/contact/

Tijd: De zaal opent om 18.30 uur. Om 19.00 uur starten we met het inhoudelijke deel. Tot 22.30 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en frisdrank. Pinnen is niet mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is 36.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Wanneer een HB-café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementen-pagina in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.