20-11-2019 HB-Café Enschede: Constructieve Conflicten

Op woensdag 20 november organiseert HB-Café Enschede een bijeenkomst over Hoogbegaafdheid en Conflicten. Gastspreker is Ido van der Waal. Hij verzorgt een avond met praktijkvoorbeelden en verschillende suggesties hoe een verschil van mening kan leiden tot innovatie met behulp van een constructief conflict.

Hoogbegaafden hebben nogal eens een meningsverschil. Vaak gaat het over een inhoudelijk onderwerp en zijn er ideeën hoe het allemaal beter kan. Hoe kun je als HB-er tegenspraak leveren zonder dat het escaleert in een inefficiënt emotioneel conflict? Conflictwise is leren van je conflicten. Het is geen complete workshop of cursus. Het is proeven aan het onderwerp, leren van elkaars ervaringen en je krijgt wat tips mee om zelf verder op onderzoek uit te gaan en te experimenteren. Een interactieve avond, maar nee: geen rollenspel.

Ido van der Waal is al meer dan 20 jaar MfN-register arbeidsmediator en conflictspecialist en bekleedt op dit gebied diverse bestuursfuncties. Hij is medeauteur van de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten en geeft les aan bedrijfsartsen. Ido van der Waal is als vrijwilliger al vele jaren verbonden aan het IHBV en heeft onder andere onderzoek verricht naar (arbeids)conflicten van hoogbegaafden. Zijn dyslexie heeft hem geïnspireerd om de Stichting De Dwarse Denker en het bedrijf Bijzonder Breinen op te richten. Hij gelooft dat neurodiversiteit (waaronder volgens hem ook hoogbegaafdheid valt) en taakconflicten van essentiële waarde zijn voor innovatie en ontwikkeling.

Praktische informatie
Datum & tijd: Woensdag 20 november 2019, 19.00-21.30 uur
Zaal open 18.30 uur; aanvang programma 19:00 uur. Einde programma 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Locatie: Openbare Bibliotheek Enschede Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede. De bibliotheek is op vijf minuten lopen van station Enschede en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximumaantal deelnemers: 30

Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.