20-12-2019 HB-Café Arnhem: Hoogbegaafdheid en Innovatie; Een prima combinatie?

Op vrijdagavond 20 december 2019 is er weer een HB-Café in de Coehoorn in Arnhem. Nick Grooff komt spreken over hoogbegaafdheid en innovatie.

Er zijn grote overeenkomsten tussen de persoonlijke factoren die innovatie stimuleren en de kenmerken van hoogbegaafdheid. Maar hoe zit het met het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden?

Spreker is Nick Grooff. In 2017 deed hij hier onderzoek naar. Hiervoor sprak hij met hoogbegaafden over hun innovatieve werkgedrag, persoonskenmerken, werkomgeving en over de mate waarin deze factoren elkaar beïnvloeden. Uniek was dat hij naast de hoogbegaafde zelf, ook sprak met hun leidinggevende, collega of zakenpartner.

Aan de hand van de persoonlijke verhalen gaat Nick in op vragen als: zijn hoogbegaafden graag met innovatie bezig en waarom dan; zijn ze goed in innoveren en welke talenten zetten ze daarbij in; welke invloed heeft de omgeving daarop en welke strategieën passen ze zelfbewust en onbewust toe om succesvoller te innoveren? Er zal ruime gelegenheid zijn om eigen ervaringen uit te wisselen.

Nick Grooff is zelfstandig innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering. Vernieuwing van en in organisaties is de rode draad in zijn carrière. Hij schrijft hierover, onder meer op zijn blog www.nickgrooff.nl. Tevens is hij sinds 2017 medeorganisator van het HB-Café in Alkmaar.

Locatie: HB-Café Arnhem wordt gehouden in het voormalige schoolgebouw De Coehoorn op de Coehoornstraat 17, 6811 LA in Arnhem. De Coehoornstraat ligt tegenover het Centraal Station (rechts van Holsboer Optometrie). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).

Tijd: De zaal is open vanaf 19 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Kom dus niet te laat! Na afloop rond 22 uur is er gelegenheid om aan de bar na te praten.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 consumpties (koffie of thee). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximum aantal deelnemers: 25.

Aanmelding: Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het HB-Café is volgeboekt, kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. We nemen contact met je op als er een plek beschikbaar komt.