21-06-2019 HB-Café Gorinchem: Mindsets, wat zijn dat?

Dit HB-Café is geannuleerd wegens te weinig deelnemers

Vrijdag 21 juni 2019 is er een nieuwe editie van het HB-Café in Gorinchem.
René van Engelen komt vertellen over mindsets: wat zijn dat?
Hoe werken een ‘fixed and growth mindset’? Kun je beiden hebben? Hoe werkt het bij hoogbegaafde mensen?

Carol Dweck en haar team hebben veel onderzoek gedaan naar de zogenaamde ‘fixed and growth mindset’. Als je een fixed mindset hebt is je overtuiging dat intelligentie onveranderlijk is. Deze diepliggende opvatting leidt tot de wens om ‘slim’ te lijken; mensen hebben dan sterk de neiging om uitdagingen uit de weg te gaan, snel op te geven bij obstakels en inzet als vruchteloos te zien. Zinvolle feedback wordt genegeerd en het succes van anderen wordt als een bedreiging gezien. Je IQ blijkt er van achteruit te gaan…

Bij een growth mindset ben je er van overtuigd dat intelligentie ontwikkeld kan worden, en dat klopt. Déze diepliggende opvatting leidt tot de wens om te leren en tot het omarmen van uitdagingen, tot doorzetten ondanks obstakels en inzet zien als pad naar meesterschap. Leren van kritiek en geïnspireerd worden door het succes van anderen zijn belangrijk; deze mindset beïnvloedt je intelligentie positief en zorgt voor de aanmaak van meer en stevigere verbindingen tussen de neuronen in je brein.

Op vrijdagavond 21 juni 2019 gaat het HB café in Gorinchem over mindsets; wat het is, waarom hoogbegaafden vaker last hebben van een fixed mindset dan andere mensen en wat je kunt doen om je mindset te beïnvloeden.

De avond wordt verzorgd door René van Engelen.

Opleidingsachtergrond van René:
o.a. bedrijfseconomie, educatie en Educational Leadership (master).
René is Register Directeur Onderwijs.
Hij is auteur, zelfstandige in het onderwijs, verzorgt coaching- en ontwikkeltrajecten in onderwijsorganisaties, ook internationaal, en is interim-directeur.
Hij verzorgt regelmatig lezingen en trainingen.
Zijn specialisaties: groepsdynamiek, hoogbegaafdheid, leiderschap en jongens- en mannengedrag.
Zie ook www.gripopdegroep.nl en renevanengelen.mysites.nl

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 in Gorinchem. Metropole is ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Gorinchem. Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Kazerneplein.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en 1 consumptie (frisdrank). Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen: bij voorkeur. Het maximum aantal deelnemers is 35.

Zaal open: 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het inhoudelijke deel, tussendoor pauze en einde programma om 22 uur. Tot uiterlijk 23 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door het formulier op https://ihbv.nl/evenementen/#wachtlijst-hb-cafe in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.
We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.