21-09-2018 HB-Café Zeeland (Middelburg): Uit je hoofd

Mis jij de overtuigingskracht om gehoord en gezien te worden? Mis jij het contact met je eigen energie door dat je teveel ‘in je hoofd’ zit, teveel nadenkt? Kom dan naar het HB-Café Zeeland op vrijdag 21 september. Spreker is Mirian Rutten en de titel van de avond is “Uit je hoofd”. De bijeenkomst vindt niet plaats in het vertrouwde café Le Penseur, maar we wijken uit naar de Bibliotheek in Middelburg.

Als hoogbegaafde kun je geneigd zijn om in je hoofd te leven en intuïtieve signalen ‘weg te redeneren’. Het rationele vermogen neemt graag de overhand boven het zintuiglijke. Als je druk bent met gedachten, scenario’s, oorzaak-gevolg-vragen en de omgeving, merk je de primaire zintuiglijke indrukken vaak niet eens op. Mirian Rutten komt daarover en wat te doen om ‘uit je hoofd’ te komen vertellen op 21 september bij HB-Café Zeeland in de bibliotheek van Middelburg.

Als je veel in je hoofd leeft, veel nadenkt, kan je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de interactie met de energie van een ander. Het negeren van je eigen lichaamstaal kan ertoe leiden dat je de overtuigingskracht mist om gehoord en gezien te worden. In het HB-Café ‘Uit je hoofd’ op vrijdag 21 september brengt weerbaarheidstrainer Mirian Rutten je lichaamsbesef bij. Je leert wat de kracht is van bewust ademen, hoe je beter om kunt gaan met je eigen lichaamstaal waardoor je fysiek weerbaarder kan worden.

In een actieve workshop maak je kennis met Mirian Rutten die Rots & Water-trainer is bij Feniks Talent, dat hoogbegaafde jongeren begeleidt. Rots staat voor jezelf krachtig neerzetten, keuzes durven maken, grenzen aangeven, innerlijke kracht en aanwezig durven zijn. Water staat voor inleven in de ander, meebewegen, samenwerken en innerlijke rust. De oefeningen versterken het zelfvertrouwen en sociale en communicatieve vaardigheden en leren jou duidelijker te communiceren, je eigen ruimte in te nemen en zodoende steviger in je schoenen te staan. Mirian gaf deze workshop eerder bij het HB-Café in Delft, waar de avond een zeer hoge waardering kreeg. Het is een actieve workshop, waarin oefeningen worden gedaan, dus doe gemakkelijk zittende kleding aan.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Maximum aantal deelnemers: 30
Locatie: ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland Kousteensedijk 7 4331 JE Middelburg

Aanmelding:
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.

Wanneer een HB-café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.