23-01-2020 HB Café Zuid-West (Breda): De kern van je talenten

Wegens ziekte van de spreekster, is dit HB-Café verplaatst naar 6 februari. Alle deelnemers zijn geïnformeerd.

Hoogbegaafden kunnen vaak heel veel verschillende dingen en kunnen die ook goed. Maar wat ze allemaal doen, heeft niet per se met talent te maken. Daardoor kan het gebeuren dat ze snel verveeld raken, hun motivatie verliezen en het idee hebben dat wat ze doen, toch niet echt bij hen past. Over KernTalenten en de waarde ervan komt Pauline Coret vertellen bij HB-Café Zuid-West op donderdag 23 januari.

Talent: volgens de Dikke Van Dale ‘aanleg, een natuurlijke begaafdheid’. Wat je als kind graag deed, laat zien welke KernTalenten je hebt. KernTalenten zijn je aard, je natuurlijke aanleg, je intrinsieke motivatie, je persoonlijke set van sterke en minder sterke eigenschappen. Ze bepalen de mogelijkheden waarover je beschikt: je originele potentieel, je aangeboren sterktes en zwaktes. Samen vormen ze de blauwdruk van je persoonlijkheid.
Het zijn je KernTalenten die je energie geven, veel meer dan je competenties. Externe factoren zoals opvoeding, milieu, gebeurtenissen in het leven en kansen die je krijgt, beïnvloeden de ontwikkeling van je persoonlijkheid, waardoor je je KernTalenten uit het oog kunt verliezen.

In een interactieve workshop laat KernTalentenanalist Pauline Coret je kennis maken met KernTalenten. Je ontdekt wat je er mee kunt doen, wat een analyse voor je kan betekenen en waarom dat juist voor hoogbegaafden een rol kan spelen. Welke talenten hebben te maken met spelen met Lego, met hutten bouwen, met tekenen en schilderen, met poppen spelen of eindeloos avonturenboeken lezen? Wat is het verschil tussen sterke en zwakke KernTalenten? Wat hebben je kwaliteiten of competenties te maken met je talenten? Deelnemers krijgen een paar dagen voorafgaand aan het HB-Café per email een voorbereidingsopdracht toegestuurd.

In haar praktijk Kernkompas in Rotterdam coacht Pauline Coret cliënten aan de hand van de KernTalentenMethode. Daarnaast is Pauline sinds 2013 coördinator van het HB-Café in Delft. Meer over Pauline kun je lezen op https://www.watzijnmijnKernTalenten.nl/over-pauline-coret/

HB-Café Zuid-West is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafde volwassenen zelf, maar partners, vrienden, familie en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Het HB-Café ‘Hoogbegaafd ouderschap’ wordt gehouden op donderdag 23 januari 2020 in Het Klooster aan de Schorsmolenstraat 13 in Breda. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur begint het inhoudelijke gedeelte. Na afloop (omstreeks 22.00 uur) is er ruim de gelegenheid tot napraten.

Parkeren is gratis op het eigen terrein van het klooster. Buslijn 2 stopt pal voor de deur bij de halte Schorsmolenstraat.

De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Koffie, thee, water en één andere consumptie zijn inclusief. Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via ideal of Bancontact/Mister Cash.

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er en plaats beschikbaar komt.

IHBV en HB-Café Zuid-West zijn ook te vinden op Facebook: facebook.com/InstituutHBVolwassenen facebook.com/HBzuidwest