25-01-2019 HB-Café Zwolle: Hoogbegaafd, meer dan een hoog IQ (Beginnerscafé)

Op vrijdag 25 januari 2019 organiseert Team Zwolle weer een HB-Café. Deze avond is een algemene introductie in hoogbegaafdheid en noemen we daarom ook wel een “beginnerscafé”. Spreekster is Rianne van de Ven

Het thema van deze bijeenkomst is ‘Hoogbegaafdheid, meer dan een hoog IQ.’ De avond richt zich op volwassenen die (net) ontdekt hebben dat ze hoogbegaafd zijn, of het vermoeden hebben dat ze dat zijn en daar meer over willen weten. Ook volwassenen die te maken hebben met hoogbegaafden in hun omgeving en op zoek zijn naar informatie zijn van harte welkom.

Wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid? Gaat het alleen om een hoog IQ of spelen er meer eigenschappen mee? En hoe herken ik dat dan in de praktijk? Rianne van de Ven geeft in een interactieve lezing een introductie over hoogbegaafdheid bij volwassenen, met een korte wetenschappelijke geschiedenis in vogelvlucht. De nadruk ligt op het leren herkennen van de kwaliteiten en talenten van hoogbegaafden én veel voorkomende problemen in de werk- en leeromgeving.

Rianne van de Ven is coach voor hoogbegaafde volwassenen, co-redacteur van boek “Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in” en als vrijwilliger verbonden aan het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) als bestuursvoorzitter.

Locatie: De Enk (multifunctioneel centrum in de wijk Assendorp), Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle.
De Enk bevindt zich op 10 minuten lopen vanaf NS-station Zwolle. Parkeren kan in de buurt. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

Tijd: De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het inhoudelijke deel van de avond duurt van 19.30 – 22.00 uur, daarna is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Prijs: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. Dit is inclusief 2 consumptiebonnen.
De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.