27-09-2019 HB-Café Utrecht: Wat als het wél lukt?

Ben je wel eens bang om arrogant over te komen en wil je niet naast je schoenen lopen? Doe je je wel eens minder slim voor dan je bent? Of heb je een hekel aan maatschappelijk succes? Dan zou je wel eens succesangst kunnen hebben. Hierover gaat het volgende HB-Café in Utrecht op 27 september met als spreekster: Sandra Leefmans.

Iedereen die in staat is zich een doel te stellen kan angst hebben dit doet niet te behalen, faalangst, en angst hebben dit doel wel te behalen, succesangst. Getalenteerde mensen – hoogbegaafden dus ook – kunnen veel last hebben van succesangst, omdat de kans dat ze met hun talent boven het maaiveld uitsteken groot is.

Tijdens de interactieve workshop bij het HB-café Utrecht bekijk je samen met gastspreker Sandra Leefmans wat succesangst is en welke invloed het kan hebben op jouw leven. We bekijken de achtergronden en verschijningsvormen van succesangst en je gaat aan de slag met verschillende opdrachten en oefeningen.

Sandra Leefmans (prismatis.nl) is momenteel de belangrijkste expert in Nederland op het gebied van succesangst bij hoogbegaafden. Ze is docent van de Opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie bij de HAN, cultureel antropoloog en auteur van het in maart 2018 verschenen boek “Te slim om te slagen; over succesangst bij hoogbegaafden”.

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en andere belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in Arnhem, Delft, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Groningen, Haarlem, Utrecht, Vlaanderen, Zuidwest Nederland (Breda), Deventer en Zwolle. Meer informatie over het IHBV en data van andere HB-Cafés zijn te vinden op www.ihbv.nl

Locatie: The Colour Kitchen, Oudegracht 214 , Utrecht (www.thecolourkitchen.com)
Datum: vrijdag 27 september 2019
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)

Aanmelden
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.