28-09-2018 HB-Café Arnhem: Hoogbegaafdheid, meer dan een hoog IQ

Op vrijdagavond 28 september is er weer een HB-Café in de Coehoorn in Arnhem.Het thema van deze bijeenkomst is ‘Hoogbegaafdheid, meer dan een hoog IQ.’ De avond richt zich op volwassenen die (net) ontdekt hebben dat ze hoogbegaafd zijn, of het vermoeden hebben dat ze dat zijn en daar meer over willen weten. Ook volwassenen die te maken hebben met hoogbegaafden in hun omgeving en op zoek zijn naar informatie zijn van harte welkom.

Wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid? Gaat het alleen om een hoog IQ of spelen er meer eigenschappen mee? En hoe herken ik dat dan in de praktijk? Rianne van de Ven geeft in een interactieve lezing een introductie over hoogbegaafdheid bij volwassenen, met een korte wetenschappelijke geschiedenis in vogelvlucht. De nadruk ligt op het leren herkennen van de kwaliteiten en talenten van hoogbegaafden én veel voorkomende problemen in de werk- en leeromgeving.

Rianne van de Ven is coach voor hoogbegaafde volwassenen, co-redacteur van boek “Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in” en bestuursvoorzitter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV).

Locatie:HB-Café Arnhem wordt gehouden in het voormalige schoolgebouw De Coehoorn op de Coehoornstraat 17, 6811 LA in Arnhem. De Coehoornstraat ligt tegenover het Centraal Station (rechts van Holsboer Optometrie). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee (2 consumpties). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximum aantal deelnemers: 30.

Zaal open: De zaal is open vanaf 19 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Kom dus niet te laat! Na afloop rond 22 uur is er gelegenheid om (aan de bar) na te praten.

Aanmelden: voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen.
Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.