31-01-2020 HB-Café Gorinchem: De kunst van kiezen

Op vrijdag 31 januari 2020 gaat het eerste HB café in het nieuwe jaar in Gorinchem over keuzes maken;  spreker is Daisy Sanches, bestuurslid van het IHBV en coach en trainer voor hoogbegaafde volwassenen.

Ervaar jij keuzevrijheid, of is kiezen een terugkerend geworstel en levert het je stress op? En speelt jouw hoogbegaafdheid daar een rol in? Want met o.a. een verfijnd analytisch denkvermogen, het gemakkelijk vooruit kunnen redeneren en een vergevorderde intuïtie zou het toch juist een eitje moeten zijn om keuzes te maken?

Hoe maak je de voor jou juiste keuze? Wat is de kunst van kiezen? Is er een manier waarop je weloverwogen en stressvrij kunt kiezen voor het pad dat je bewandelt? Ja, het kan veel lichter en leuker dan je waarschijnlijk gewend bent.

We onderzoeken welke kenmerken van hoogbegaafdheid invloed kunnen hebben op jouw relatie met kiezen. Daarnaast nemen we je keuzegedrag onder de loep; stap je in de genoemde valkuilen of pas je de methodes toe die in deze avond aan bod komen?

Ontdek wat je kunt doen om te ervaren dat het maken van keuzes leuk en bevrijdend kan zijn en het je helemaal geen stress hoeft op te leveren of je hoeft te blokkeren. Leer wat jou kan helpen om krachtige en doorleefde keuzes te maken die goed zullen zijn voor jou en je leven. Meestal worden er ter plekke een aantal prachtige beslissingen genomen. Je zult niet de eerste zijn die met een kakelverse keuze naar huis gaat!

Daisy Sanches is ervaren coach en trainer bij De Dappere Professional. Zij richt zich op volwassenen die zich herkennen in de kenmerken van hoogbegaafdheid. Daisy weet bij je aan te sluiten en helpt tegelijk helderheid te scheppen in de veelheid van hersenspinsels en gevoelens. Haar werkwijze maakt dat je niet alleen zicht krijgt op je eigen processen, maar dat het je daadwerkelijk lukt om de verandering aan te brengen waar je zo naar verlangt.

Omdat Daisy vindt dat hoogbegaafdheid uit de taboe-sfeer mag komen, organiseert ze diverse activiteiten en heeft zij een gratis online cursus om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met dit onderwerp. Samen met een enthousiast team organiseert ze sinds 2017 het HB-café Alkmaar. Daarnaast is zij portefeuillemanager in de organisatie van het IHBV met als aandachtsgebied het vrijwilligersbeleid.  www.dappereprof.com

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 in Gorinchem. Metropole is ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Gorinchem. Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Kazerneplein.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en 1 consumptie (frisdrank). Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen: bij voorkeur. Het maximum aantal deelnemers is 35.

Zaal open: 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het inhoudelijke deel, tussendoor pauze en einde programma om 22 uur. Tot uiterlijk 23 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door het formulier op https://ihbv.nl/evenementen/#wachtlijst-hb-cafe in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.
We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.