Bestuurslid Vrijwilligers

Het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) groeit. En hoe! En daarom zoekt het bestuur uitbreiding met een bestuurslid voor de portefeuille Vrijwilligers.

Een stichting zoals het IHBV is grotendeels afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De meeste van onze vrijwilligers zijn werkzaam in de regionale HB-Café-teams. Maar we kennen ook vrijwilligers die zich bezighouden met onderzoek, de nieuwsbrief, het schrijven van recensies, de opmaak van kennisproducten, illustraties, etc.
Het bestuur wil binnen het team graag één aanspreekpunt voor alle vrijwilligerszaken om zo de vrijwilligers ook de aandacht te geven die zij verdienen.

Als bestuurslid Vrijwilligers ken je de volgende taken:

  • coördinator van alle HB-Café teams
  • contactpersoon voor alle andere vrijwilligers
  • organisator van de jaarlijkse vrijwilligersdag
  • organisator van de (tot nu toe jaarlijkse) HB-Café-coördinatoren-dag

Indicatie van het aantal uren werk per week: 10-15 uur

Als bestuurslid denk je met je collega bestuursleden mee over de organisatie en het beleid van het IHBV, maar schrik je ook niet terug voor een flinke portie operationele werkzaamheden. Onze bestuursleden zijn waarschijnlijk de actiefste vrijwilligers van de stichting!
Wat krijg je er voor terug: héél veel waardering, het gevoel bezig te zijn met heel zinvol werk, veel contacten met andere hoogbegaafden. Daarnaast draag je bij aan ons pionierswerk en werk je samen met andere zeer bevlogen mensen.
Een salaris kunnen we je niet bieden, onkosten worden wel vergoed.

Draag jij het IHBV een warm hart toe, en beschik jij over een goede portie ‘people management skills’ om de verbinding tussen het bestuur en onze vrijwilligers te vormen? Stuur dan je motivatie per e-mail met je CV naar: [email protected] Vermeld in de omschrijvingsregel “sollicitatie bestuurslid Vrijwilligers”.