Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column #14 Noks Nauta Multi HB

noks300x300

Noks schreef opnieuw een column. Deze keer over Multi HB.

 

 

Multi HB

In ‘Why some of us don’t have a true calling’ vertelt Emilie Wapnick in een uiterst wervende TEDx talk over ‘multipotentialites’. Volgens haar hebben deze superpowers:
– Ze kunnen ideeën samenvoegen en zijn daarom innovatief
– Ze leren snel
– Ze hebben het vermogen tot aanpassen
Anderen gaven haar vaak als verwijt dat ze moest kiezen. Dat deed ze dus niet… Ze las ook het boek van Sher: Refuse to choose. Als ik haar verhaal hoor, dan gaat het absoluut ook over hoogbegaafden! Toen ik zelf jaren geleden solliciteerde op een functie als lector, kreeg ik bij het sollicitatiegesprek n.a.v. mijn brede CV te horen: “Mevrouw kunt u wel focussen?” Hoezo? Waarom zou ik? Die baan was dus niet geschikt voor mij, heb ik daarmee geconcludeerd.
Emilie Wapnick laat zien dat wat anderen als valkuil zien, juist iets heel positiefs kan zijn waar je je voordeel mee kunt doen. Probeer het eens op je CV te zetten. Wie weet er trouwens een goede Nederlandse term? Ik houd het voor nu even op Multi HB, dan heb je bij een vraag hierover ook iets te vertellen.

Links:
Recensie over het boek van Sher
TEDx talk van Wapnick