Zoek
Sluit dit zoekvak.
Foto: Gijs de Kruijf (c)

Column#29 Noks Nauta Mijn rode knop

Heftig en leerzaam noemt Noks de ervaringen waarbij ze haar rode knop leert kennen. Lees het in deze column.

Mijn rode knop

Kort geleden ging tweemaal mijn rode knop aan. Een heftige en leerzame ervaring. Beide keren had ik het gevoel dat de ander meende dat ik niet goed had nagedacht over mijn gedrag. En dat moet je bij mij niet doen, natuurlijk denk ik erover na… Of die ander dat werkelijk meende, weet ik niet, maar mijn gevoel liet de rode knop aan gaan. Ik heb het voor mezelf nu op een rijtje. Als er weer zo’n situatie komt, komt de test of ik een effectieve en constructieve reactie kan hebben.
In het afgelopen jaar deden we vanuit het IHBV onderzoek naar waar bij hoogbegaafden de rode knop zit in hun werk. Interessant materiaal, waar we nog over gaan publiceren. Veel van de respondenten hebben hun rode knop zitten bij contacten met collega’s en leidinggevenden.
Waar zit jouw rode knop in de contacten met anderen? Herken je die en kun je dan bij jezelf te rade gaan wat er met jou gebeurt? Waar sla jij op aan en kun je dat vanuit jezelf plaatsen? Hoe ga je er dan mee om? Mijn vraag: kan ik van de rode knop via oranje een groene knop maken?