Gezocht: respondenten voor interviews over hoogbegaafdheid en pesten

hoogbegaafdheid en pesten-www.happy-stories.net Over hoogbegaafdheid en pesten is nog niet veel bekend. Er zijn nog veel onduidelijkheden over de effecten van pesten op de schoolleeftijd, maar ook de gevolgen van pesten op het werk. In samenwerking met het IHBV wil ik me daarin verdiepen.


Ik ben als psycholoog actief geweest bij Centrum voor Creatief Leren in Sterksel, waar ik begeleider en mentor was voor hoogbegaafde jongeren. Hier ben ik in aanraking gekomen met een aantal thema’s die gedeeld werden door veel van deze jongeren. Nu wil ik mijn wetenschappelijke opleiding inzetten om deze thema’s dieper te onderzoeken.
Ik wil uiteindelijk vast kunnen stellen hoe hoogbegaafdheid en pesten elkaar beïnvloeden. Om een indruk te krijgen van de verschillende relevante factoren, wil ik interviews houden waar gepeste mensen zo veel mogelijk kunnen vertellen over hun ervaringen. Dat wil ik doen bij hoogbegaafde én bij niet-hoogbegaafde mensen die vroeger gepest zijn of nu nog worden. Daarnaast wil ik ook de mensen spreken die hen hebben gepest of nu nog pesten.

Voor dit verkennende onderzoek zoek ik zowel hoogbegaafde als niet-hoogbegaafde volwassenen die gepest zijn, tijdens hun jeugd of in de volwassenheid of nu nog worden gepest. Ik zal in het interview vragen stellen over de dingen die gebeurd zijn, hoe jij je daaronder voelde en hoe het jouw leven heeft beïnvloed op korte en/of lange termijn. Uiteraard zal ik alle persoonlijke zaken vertrouwelijk behandelen en komen persoonlijke zaken alleen anoniem en niet herleidbaar op de persoon in een rapportage en/of artikel naar buiten en pas nadat jij je toestemming hebt gegeven.
Daarnaast wil ik graag contact opnemen met de personen die jou hebben gepest. In dat interview zal ik hen vragen stellen over wat zij hebben gedaan, waarom ze dat deden en hoe zij denken dat ze jouw leven hebben beïnvloed. Indien je niet wilt dat zij worden benaderd, of wanneer het niet mogelijk is hen te benaderen: geef dat dan bij je aanmelding aan, misschien kunnen we erover praten of er een ingang te vinden zou zijn. .

Ken je mensen die voldoen aan bovenstaande beschrijvingen, leg dan vooral deze oproep ook aan hen voor. Zij kunnen dan ook contact opnemen via de onderstaande gegevens.

Alvast hartelijk bedankt!
Elkie Leenen
06-24951167
[email protected]