Nieuw: HB-Café Alkmaar; eerste bijeenkomst op 10-02-2017

Hoogbegaafdheid: wat is het en hoe zit dat bij jou?

Op 10 februari 2017 opent het HB-Café Alkmaar met het thema: Hoogbegaafdheid: wat is het en hoe zit dat bij jou? Spreekster is Rianne van de Ven. De locatie is het sfeervolle herenhuis ‘Genegen’ in het centrum van Alkmaar.

Stel, je bent hoogbegaafd of je vermoedt dat je hoogbegaafd bent. Je hebt vragen en je wilt het er misschien wel met anderen over hebben. Hoe maak je duidelijk hoe jij in elkaar zit? Hoe geef je woorden aan iets als je zelf nog zoekende bent?
Er is nog zoveel onbekend over dit onderwerp, dat de kans groot is als je het woord hoogbegaafd laat vallen, je gesprekspartner er een verkeerd beeld bij heeft. Misvattingen en (voor)oordelen staan een open communicatie in de weg. Wat je over jezelf vertelt, wordt daardoor vaak niet goed gehoord. Veel hoogbegaafden merken dat een gesprek hierover lastig is: jij wordt niet begrepen en de ander raakt geïrriteerd. Om de communicatie prettiger te laten verlopen kan het helpen de ander uit te leggen hoe het specifiek bij jou zit: hoe jij anders denkt en anders voelt, wat je nodig hebt, hoe jij informatie verwerkt en je denkbeelden vormt. Maar dan moet je wel weten hoe jij hoogbegaafd bent en hoe het zich bij jou manifesteert.

We zijn heel blij dat Rianne van de Ven de aftrap wil nemen als spreker op dit eerste HB-café in Alkmaar. Rianne kan op heldere wijze over hoogbegaafdheid vertellen. Zij is voorzitter van het IHBV, heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen. Ze heeft aan de universiteit van Brussel, onder leiding van Prof. Dr. Elke van Hoof, onderzoek gedaan naar hoogsensitviteit en hoogbegaafdheid. Voor deze avond gebruikt ze het Delphi-model Hoogbegaafdheid om o.a. te laten zien dat een hoge intelligentie slechts één van de facetten van hoogbegaafdheid is. Door de combinatie van informatie en de interactie zal deze avond voor ieder van waarde zijn en leer je eigen woorden te geven aan jouw hoogbegaafdheid. Ook niet-hoogbegaafde volwassenen zijn natuurlijk van harte welkom om meer over dit onderwerp te weten te komen.

Locatie: HB-café Alkmaar wordt georganiseerd in het sfeervolle herenhuis ‘Genegen’ in het centrum van Alkmaar aan de Geesterweg 9A, 1815 CR, Alkmaar. Genegen ligt op 550 meter loopafstand van het Alkmaar Centraal Station. Met de auto kun je voor de deur of in de buurt parkeren. Een andere mogelijkheid is de nabijgelegen parkeergarage ‘De Vest’ op 350 meter, aan de Paardenmarkt vlakbij theater De Vest en het Stedelijk Museum Alkmaar. Plattegrond op: http://www.genegen.nl/contact/

Tijd: De zaal opent om 18.30 uur. Om 19.00 uur starten we met het inhoudelijke deel. Tot 22.30 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en frisdrank. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen is niet mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is 40.

Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.