10-02-2017 HB-Café Arnhem: “Hoogbegaafdheid en perfectionisme”

Op vrijdagavond 10 februari 2017 is er weer een HB-Café in De Coehoorn in Arnhem. Thema: Hoogbegaafdheid en perfectionisme. Xandra van Hooff is de spreekster.
Hoogbegaafden die hoge eisen stellen, krijgen nogal eens te horen dat ze perfectionistisch zijn. Zij stellen vaak hoge eisen aan zichzelf, omdat ze hun capaciteiten graag ten volle willen benutten. Zolang het maar een bewuste eigen keuze is en de eisen haalbaar zijn, hoeft perfectionisme geen slechte eigenschap te zijn.

Anders wordt het, als je het gevoel hebt dat je voor anderen pas goed genoeg bent als je perfect bent. Perfectionisme is dan vooral gericht op het krijgen van goedkeuring en waardering van anderen. We denken dat perfectionisme ons beschermt tegen falen, het maken van fouten en de pijnlijke gevoelens die daarbij kunnen horen. Maar in werkelijkheid weerhoudt het ons echter alleen maar om onszelf écht te kunnen laten zien.

Is dit herkenbaar?
– Ik ben regelmatig bang om door de mand te vallen.
– Ik heb het gevoel dat ik minder ben dan anderen.
– Ik ontloop situaties waarin ik me beoordeeld voel of kan falen.
– Ik houd meer rekening met de gevoelens van anderen, dan die van mezelf.
– Ik pas me vaak aan als anderen iets anders willen.

Wil jij graag:
– Begrijpen waar deze gevoelens vandaan komen?
– Begrijpen hoe jouw gevoeligheid en neiging tot in-/aanvoelen van de ander, zelfbewuste emoties kan aanwakkeren?
– Weten wat zelfbewuste emoties zijn en waarom ze ook wel sociale emoties genoemd worden?
– Herkenning en erkenning ervaren?

Spreekster op deze avond is Xandra van Hooff. Xandra is onder meer trainster en coach op het gebied van hoogsensitiviteit en de ‘Moed om te Falen’. Voor meer zie: xandravanhooff.nl en gavemensen.nl.

Tijdens deze avond zal Xandra je op een interactieve manier kennis laten maken met perfectionisme en de zelfbewuste emoties. Je ontdekt welke onbewuste mechanismen een rol spelen en wat er voor nodig is om op een andere manier in het leven te gaan staan. Daarbij is meedoen wel gewenst, maar zeker niet verplicht.

Locatie: Coehoorn Centraal, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. De Coehoornstraat ligt recht tegenover het Centraal Station (rechts naast Hotel Haarhuis). Kom je met de auto dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee (2 consumpties). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 25.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur; einde programma 22:00 uur. Daarna is er gelegenheid om (aan de bar) na te praten.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Als een HB-Café is volgeboekt, wordt het online formulier niet meer getoond. Op de dag van het HB-Café kun je op de aanmeldingspagina kijken of er gereserveerde plaatsen zijn vrijgekomen. Heb je geen plaats kunnen bemachtigen, dan kun je via een mailtje aan [email protected] vragen om op de wachtlijst te worden geplaatst voor een volgend HB-Café over dit thema en/of in Arnhem (graag aangeven).