Hoogbegaafde cliënten die hulp zoeken in de GGZ, krijgen niet altijd de hulp die bij hen past. Er is weinig kennis van en ervaring met hoogbegaafdheid in de GGZ. De hoogbegaafde hulpzoekers modderen voort en hebben veel vragen.

“Wat hebben hoogbegaafdheid en psychische problemen met elkaar te maken?” “Welke diagnoses en misdiagnoses komen bij hoogbegaafden voor?” “Waarom begrijpt mijn hulpverlener me niet?” “Ben ik de enige die hier last van heeft?”

Hoogbegaafde hulpzoekers is geschreven als antwoord op deze en vele andere vragen. De kern van het boek bestaat uit vijf uitgebreide ervaringsverhalen, aangevuld met theorie en praktische aanbevelingen.

Daarmee biedt het boek de hoogbegaafde hulpzoeker herkenning, houvast en hulp bij het ‘navigeren’ in de GGZ.

Prijs:
24,95 euro incl. verzendkosten naar Nederland.
30,95 euro incl. verzendkosten naar België.

“Beschrijft helder en boeiend de knelpunten die hoogbegaafden in een ggz- behandeling tegen kunnen komen en biedt zowel inzichten als praktische tips. Maar bovenal kan dit boek echt gebruikt worden in het contact met een behandelaar. Een waardevolle handleiding.”

M. hoogbegaafde vrouw met ervaring als hulpzoeker in de GGZ

“Welke interventies je als therapeut ook inzet, ze staan of vallen bij de kwaliteit van de zich ontwikkelende therapeutische relatie. Wie anders dan deze intens waarnemende, sensitieve cliënten zelf, kunnen beschrijven wat ze nodig hebben binnen deze werkrelatie. Dit boek kan een begripvol maatje voor de cliënt en therapeut zijn, om de kwaliteit van hun werkrelatie te helpen bevorderen. Fijn dat hiermee zorg voor deze cliënten in de GGZ op de kaart wordt gezet.”

Mia Frumau-van Pinxten, Psychotherapeut/GZ-psycholoog, PPF Centrum voor Hoog OntwikkelingsPotentieel, Vught/Nijmegen

Auteurs informatie

De aanzet tot het schrijven komt voort uit de persoonlijke ervaringen van de auteurs. Voor Lukien Hoiting als hoogbegaafde hulpzoeker en voor Noks Nauta die, zelf hoogbegaafd en met een beroepsachtergrond als arts en psycholoog, kennis is gaan verzamelen en verspreiden over hoogbegaafde volwassenen.

Lukien Hoiting

Heeft een jarenlange ervaring als hoogbegaafde in de GGZ. Zij heeft plezier in onderzoek doen en kennis verspreiden en heeft haar werkervaring als docent in het hbo gebruikt om dit boek te schrijven en vorm te geven.

Noks Nauta

Is niet-praktiserend arts, psycholoog en ere-bestuurslid van het IHBV. Sinds 2000 is zij geïnteresseerd in hoogbegaafdheid bij volwassenen (en senioren), doet onderzoek en stimuleert anderen daartoe, schrijft hierover en geeft trainingen en workshops aan hoogbegaafden en professionals.

Bestelformulier Hoogbegaafde hulpzoekers

Met onderstaand formulier kun je het boek "Hoogbegaafde hulpzoekers" bestellen. Je dient direct online te betalen. Levering in Nederland en België. Bestel je vanuit een ander land, stuur dan een mail naar [email protected] of maak gebruik van het contactformulier.

  • verplicht wanneer je een bevestiging wilt ontvangen
  • € 0,00