Bea Hekhuis – Counseling, Coaching & Advies


Naam: Mw. Drs. B. (Bea) Hekhuis
Beroep/Functie: Psycholoog | KernTalentenanalist| EFT-coach
Specialisme: KernTalentenanalyse | coaching met behulp van EFT (Emotional Freedom Techniques) | bieden van tools, die je helpen jezelf (verder) te helpen

Ervaring:

Ik richt me niet specifiek op hoogbegaafden, maar in mijn praktijk (sinds 2009) zie ik dat deze doelgroep mij wel regelmatig weet te vinden. Ik ben zelf hoogbegaafd (en hoogsensitief), ben inmiddels bijna 25 jaar lid van Mensa, en weet vanuit eigen ervaring en door wat ik gezien heb bij mensen in mijn omgeving en bij cliënten welke uitdagingen je daardoor tegen kunt komen, maar ook hoeveel plezier je ervan kunt hebben als je die uitdagingen het hoofd hebt geboden.

Ik merk dat mensen, die hoogbegaafd zijn, vaak (maar niet altijd) goed weten en kunnen uitleggen hoe hun probleem in elkaar zit. Echter, dat is vaak een rationeel begrijpen en daarmee los je het niet op. Leren voelen en leren omgaan met de eigen (vaak intense) emoties helpt wel. Ik zal daarbij het denken nooit veroordelen en juist, als er behoefte aan is, meer uitleggen, omdat het proces vaak ook erg interessant is. EFT (Emotional Freedom Techniques) is bij dit proces een erg nuttige methode en ook geschikt als zelfhulptool.

De KernTalentenanalyse heeft zijn waarde bewezen als instrument om inzicht te krijgen in aard, potentieel en intrinsieke motivatie. De KernTalentenanalyse plaatst mensen niet in hokjes, maar geeft een beschrijving van de unieke persoon en wat hem/haar drijft. De analyse wordt ingezet bij vragen op het gebied van studiekeuze; voorkomen van drop-out; stage- en beroepskeuze; bij keuzes wat betreft carrièrestappen; vastlopen in werk of studie (niet op je plek zitten, burn-out of bore-out, niet goed functioneren); sociale relaties (wat is mijn gebruiksaanwijzing); identiteitsvragen; het vinden van meer zelfvertrouwen en motivatie. Zie voor meer info ook www.coretalents.be

Plaats: Coevorden, Groningen
E-mail: [email protected]
Mobiel: 06 1532 2835
BIG geregistreerd : N.v.t. –
Aanvullende informatie: Praktijk in Groningen en Coevorden. Afspreken op een andere locatie/in een andere plaats is mogelijk.