De Eik van Bourlemont

https://eikvanbourlemont.nl
Naam: (Marieke) Maesen
E-mail: [email protected]

Mobiel: 06-36188002

Beroep: Anders, namelijk.., Coach

Anders: ACT-therapeut, hoogbegaafdheidsspecialist

Plaats: Online, Venlo

Specialisme:

Op volwassen leeftijd ontdekken dat je hoogbegaafd bent, is vaak de start van een emotionele ontdekkingstocht. Als je vanuit het hoogbegaafdheidsperspectief naar je eigen geschiedenis gaat kijken, kun je je af gaan vragen of je jezelf eigenlijk wel kent, of je wel bent wie je dacht te zijn.
Wat heeft jou gevormd tot de persoon die je in de spiegel ziet? Welke conditioneringen en overtuigingssystemen liggen aan jouw denken & doen ten grondslag? Welke coping-mechanismen heb je ingezet om een plek te vinden in een wereld waarin jij je vaak zo ‘anders’ voelt? Wat heeft het niet gezien zijn van jouw hoogbegaafdheid gedaan met jouw zelfbeeld? Leef jij jouw leven vanuit jouw werkelijke - jouw pure - ‘zijn’ of ben je aan het overleven en het contact met je authentieke Zelf verloren?

Hoogbegaafdheid gaat gepaard met bepaalde zijnskenmerken die een grote invloed hebben op de ontwikkeling van je persoonlijkheid en visaversa. Door samen te kijken naar jouw hb-zijnskenmerken en overexitabilities en de invloed hiervan op jouw persoonlijkheid(svorming) en visaversa, ga je op weg van inzicht naar acceptatie en vervolgens waardering van jouw unieke 'zijn'. Je gaat jezelf beter begrijpen, ontwikkelt een realistisch, positief zelfbeeld, kunt negatieve oordelen over jezelf loslaten en krijgt handvaten hoe je je in voor jou niet passende contexten kunt handhaven zonder daarbij jezelf te verliezen.
Uitgaande van jouw autonomie, vertrouwen en gelijkwaardigheid, coach ik je graag in jouw proces (terug) naar jezelf.

"Het voorrecht van een mensenleven is om te worden wie je werkelijk bent" (Carl G. Jung)


Ervaring:

Ik ben zowel ervaringsdeskundige als hoogbegaafdheidsspecialist.
Al een aantal jaren zet ik me landelijk, regionaal en lokaal in om het welzijn van de huidige en toekomstige generaties hoogbegaafden te verbeteren. In Den Haag breng ik het belang van hoogbegaafdenonderwijs onder de aandacht, regionaal lobby ik voor een doorlopende (u)hb-ontwikkelingslijn en in mijn praktijk geef ik hoogbegaafdheidsadvies aan ouders en coach ik adolescenten en volwassenen in hun ontdekkingstocht terug naar zichZelf.
In coachingstrajecten zet ik hiervoor mij uitgebreide toolbox in bestaande uit kennis op het gebied van hoogbegaafdheid, (ontwikkelings)psychologie, neurodiversiteit, trauma, Acceptance en commitment therapy (ACT), introspectie, energetisch werk en gedragscoaching.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Nee