IDEE Therapie & Training (ZH)

http://www.hoogbegaafd-idee.nl
Naam: Hr. Drs. P. (Peter) Spelbos
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 023 525 2241
Beroep: Anders, namelijk..

Anders: Therapeut

Plaats: Leiden

Specialisme:

Therapeut ECP. Hoogbegaafdheid agressie identiteit werk en leven relatietherapie


Ervaring:

Ik heb een Europees Certificaat Psychotherapie. Dat staat voor een opleiding op post-hbo niveau van 6 jaar na een regulier studie sociale wetenschappen / menswetenschappen. Deze opleiding is min of meer vergelijkbaar met een reguliere psychotherapeutenopleiding in Nederland. Ik ben lid van de Nederlandse Associatie Psychotherapie en de European Association Psychotherapy.
Ik werk al ruim twaalf jaar in een eigen praktijk en dat is een meer dan volledige dagtaak. Ik zie ongeveer 200 cli‘nten per jaar. Van die 200 cli‘nten is ongeveer 75 % hoogbegaafd en die komen uit heel Nederland. De problematieken waarbij ik begeleid vari‘ren van zware psychotherapie (problemen met de ggz en dergelijke) tot lichte coaching (werkgerelateerd) en existenti‘le problematiek. Ik geef ook relatietherapie en veel van de stellen die bij mij komen zijn hoogbegaafd.
Naast therapie en coaching geven wij in de praktijk al twaalf jaar assertiviteitstrainingen (zo'n 6 a 7 per jaar) en vele honderden hebben die gelaagde training afgerond. Onder hen zijn meer dan honderd hoogbegaafden.
Uiteraard ben ik lid van Mensa.

BIG geregistreerd :

KRHB geregistreerd: