Ilona Kuis Begeleiding in bewustwording

http://www.begeleidinginbewustwording.nl
Naam: mej. mr. drs. I. (Ilona) Kuis
E-mail: [email protected]

Mobiel: +31 6 4807 9439

Beroep: Anders, namelijk..

Anders: Procesbegeleider / coach

Plaats: Amsterdam, Veenendaal

Specialisme:

Individuele begeleiding bij het onderzoeken van de geest, het verdiepen van het gevoelsbewustzijn en het verwoorden van innerlijke beleving.

---

Je bent gewend snel te leren, veel te willen en (aan) te kunnen. Je hebt een brede of juist zeer specialistische belangstelling, een ongeremde nieuwsgierigheid, een licht ontvlambaar rechtvaardigheidsgevoel en een sterk gevoelde behoefte aan vrijheid en verbondenheid.

Je valt op door je eigenheid, eigenwijsheid, eigenzinnigheid. Wellicht ontvang je bewondering of heb je juist de indruk te worden bestreden, terwijl je in essentie zoekt naar gelijkwaardigheid. Diversiteit. Complexiteit. Diepgang. Eenvoud. Je ervaart gemis. Je wilt gezien en gehoord worden in jouw krachten en kwetsbaarheden, en ruimte ervaren in de uitwisseling. Je zou graag begrepen willen worden. Je verlangt naar een ware connectie met anderen, echt contact, wederzijds begrip.

Je hebt al flink wat persoonlijke ontwikkeling doorlopen en je vraagt je af wat de volgende stap is. Je weet dat er nog meer ‘te halen’ is en je vermoedt dat je moet gaan zoeken op een plek die je nog niet hebt gevonden. Wie weet heb je dan baat bij wat ik je kan bieden.

Voor als je behoefte hebt aan…ja, waar heb je eigenlijk behoefte aan? Kun je daarin zelf voorzien en wat is je behoefte in interactie met anderen? En hoe laat die zich vertalen in de meest dichtbije, kleinste, gefluisterde, fysieke, eigen stem? Een luisterend oor misschien? Iemand die je niet afwijst in al je intensiteit, drukte, enthousiasme, verlegenheid, onhandigheid, dominantie, afhankelijkheid? Een gelijkwaardige sparringpartner (zoals dat zo mooi in managementtaal verwoord wordt)? Eerlijke feedback? Waarderende aandacht?

Van daaruit kunnen we werken aan je zelfkennis en zelfbegrip, het contact met je emoties en gevoelens, je waarnemingsvermogen en je communicatieve uitingen. Zodat je ziet, weet, voelt hoe je historie zich vandaag de dag in je roert. Van waaruit je als vanzelf weer toegang krijgt tot de creativiteit, oplossingen en alternatieven van de toekomst.

Voor een ieder die zich aangesproken voelt of weet door deze tekst, mij en/of mijn werkwijze. Dat is niet bedoeld als veralgemeniserend vergaarbakje, maar om stereotyperingen te overstijgen. Bovendien heb ik er mijn werk van gemaakt om aan te sluiten bij wie ik voor me heb en te schakelen naar diens belevingswereld en denkwijze.

Anders gezegd: je bent welkom. Op basis van de feedback van mijn cliënten: een verademing voor je persoonlijke ontwikkeling!


Ervaring:

Ervaring als academicus, procesbegeleider, communicatietrainer, trainingsactrice, presentatrice, schrijver, zelfstandig ondernemer, meditator en reiziger. Ervaring in intra- en interpersoonlijke begeleiding sinds 2010.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd:

Aanvullende informatie:

Elk individueel begeleidingstraject wordt op maat gevormd, qua inhoud, vorm, frequentie, lengte en locatie. In overleg is er veel mogelijk, zowel een eenmalige sessie, als een kortdurend intensief traject van bijvoorbeeld drie afspraken of een langlopend begeleidingstraject met sessies verspreid over een half jaar, een jaar, twee jaar.

Heb je interesse, en wil je nader kennismaken? Je kunt een gratis en vrijbewegend kennismakingsgesprek aanvragen in Amsterdam west. De buttons vind je op de website. De directe link is: http://www.begeleidinginbewustwording.nl/kennismakingsgesprek.

Omdat elk traject maatwerk is, behoort in principe heel Nederland tot mijn werkgebied. Amsterdam en omstreken ligt voor de hand, maar elke andere locatie is binnen bereik. Niets is bij voorbaat te gek; creatief en verfijnd aansluiten is inbegrepen.

Neem gerust contact op als je informatie of overleg wenst.

Knisperende groet,
Ilona