praktijk-paradijsvogel

http://www.praktijk-paradijsvogel.nl
Naam: mevrouw drs M (Marion) van Zonneveld
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 06-30243510
Beroep: Psychiater

Anders:

Plaats:

Specialisme:

psychiater, gespecialiseerd in hoogbegaafdheid


Ervaring:

In mijn werk als psychiater bij GGZ instellingen merk ik dat er toch nog te weinig kennis is over hoogbegaafdheid en de invloed hiervan op persoonlijkheid en ontwikkeling, maar ook op hoe psychiatrische ziekten eruit zien en hoe behandelingen verlopen. Door hoogbegaafdheid kunnen psychiatrische problemen gemaskeerd worden, anderzijds kunnen kenmerken van hoogbegaafdheid onterecht worden aangezien voor kenmerken van een psychiatrische stoornis. Dat is voor mij een reden geweest op een eigen praktijk te starten, die zich richt op de dubbeldiagnostiek.
Persoonlijk is hoogbegaafdheid ook een thema voor mij, mijn kinderen, mijn vrienden en familie. Ik weet uit ervaring hoe fijn het is om met een hoogbegaafde hulpverlener te spreken.

BIG geregistreerd : Ja BIG-nummer: 29056049401 KRHB geregistreerd: Nee

NVVP, VEN
Aanvullende informatie:

In onze praktijk richten wij ons met name op kinderen, maar volwassenen zijn ook van harte welkom. Wij bieden diagnostiek en kortdurende behandeling. Het is mogelijk om psychiatrisch en IQ onderzoek afzonderlijk te laten verrichten, of samengevoegd. Bij volwassenen speelt soms faalangst zo'n grote rol dat IQ onderzoek niet betrouwbaar kan worden afgenomen. Het is mogelijk om dan via gesprekken en ontwikkelingsanamnese toch een goed beeld te krijgen, of om de faalangst eerst te behandelen voordat we IQ onderzoek doen.
Een eerste kennismaking is gratis en vrijblijvend. Per mail zijn wij het best bereikbaar, we spreken dan een telefonische kennismaking af.