Praktijk Pilkes, psycholoog

https://www.praktijkpilkes.nl
Naam: MSc H (Henriette) Pilkes
E-mail: [email protected]

Mobiel: 06-48650851

Beroep: Psycholoog

Anders:

Plaats: Alkmaar

Specialisme:

Wat ik veel tegenkom in mijn praktijk = problemen met zelfbeeld, (sociale) angst, perfectionisme, paniek, trauma, spanningsklachten en levensvragen.
Ik heb e-health mogelijkheden in Embloom en beveiligd beeldbellen tot mijn beschikking maar het liefst werk ik daarnaast face to face omdat we dan effectiever aan de slag kunnen.
Klinische depressie, suicidaliteit, psychoses, eetproblematiek en verslaving wordt in mijn praktijk niet behandeld omdat daar vaak een multidisciplinair team bij nodig is om goed te kunnen helpen.
Hoe: Oplossingsgericht / ACT / lichaamsgericht / EMDR / MBCGT. Maar vooral maatwerk en vaak is dit een combinatie van werkwijzen aansluitend bij de eigenheid van de persoon. Ik stel geen diagnose maar we komen samen tot een beeld van het probleem en de hulpvraag.


Ervaring:

Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk waar ik voornamelijk volwassenen zie en soms kind en jeugd. Ervaring met hoogbegaafdheid heb ik sinds lang terug als mod bij fora. Ik deed mijn afstudeerscriptie psychologie over "Hoogbegaafdheid, verwachtingen en shared decision making in communicatie met artsen" (i.s.m. Noks Nauta van IHBV bij de dataverzameling). En sinds de start van eigen praktijk als psycholoog zie ik daar ook hoogbegaafde volwassenen. Mijn focus ligt er niet op. Ik zie de mens als totaal en wil niet 1 aspect uitvergroten. Het is wel belangrijk om het te begrijpen en er rekening mee te houden bij de behandeling.
Ik hecht veel waarde aan blijven ontwikkelen om zo goed mogelijk mijn werk te kunnen doen en schuif jaarlijks aan bij postacademische scholingen bij gerenommeerde opleidingsinstituten. Op mijn website houd ik de scholing bij zodat dit transparant is en je weet waar ik me in verdiept heb.
Ik heb 20 jaar ervaring in het SO met het werken met mensen met verschillende beperkingen (o.a. autisme, aandachtsproblematiek, emotieregulatie problematiek, prikkelgevoeligheid en fysieke en medische beperkingen) en werk er nog steeds een aantal dagen in de week als intern begeleider.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Nee

NIP ; VOPN ; VGCt i.o.
Aanvullende informatie:

Mijn praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars, omdat ik niet bereid ben om inhoudelijke informatie te verstrekken over klachten of behandeling aan een verzekeraar of pas tot een behandeling van klachten over te kunnen gaan omdat er een psychiatrische diagnose is gesteld. Daarbij komt niet elke diagnose in aanmerking voor vergoeding. Ik werk dus particulier. Wanneer er sprake is van een uitkeringssituatie is aanpassing van het tarief bespreekbaar.
Als je je aan wil melden neem dan telefonisch contact op zodat ik een eerste inschatting kan maken of ik je mogelijk zou kunnen helpen. Als je me niet kan bereiken stuur dan een sms met "aanmelding, graag terugbellen" (mijn sms is beveiligd via Signal). En dan neem ik zo vlot als lukt contact met je op.
Praktijkdagen = vr-za-ma