The SatisFactory Project

https://www.thesatisfactoryproject.nl
https://www.linkedin.com/in/irisbergwerff/
Naam: Drs. I (Iris) Bergwerff
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 0621995789 Mobiel: 0621995789

Beroep: Psycholoog

Anders:

Plaats: Den Bosch, Gouda, Maastricht, Online, Rotterdam

Specialisme:

Arbeid & Gezondheid: wanneer je vastloopt op het werk door o.a.
Hoogsensitiviteit
Hoogbegaafdheid
Zingevingsvraagstukken
Perfectionisme
Angstklachten

Dit doe ik in de basis vanuit het enorm inspirerende gedachtengoed van de Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Dit is een leidraad, geen holy grail. Ik sluit aan bij wie jij bent en wat jouw behoeften op het moment zijn.


Ervaring:

Jaren ervaring als behandelaar van hoogbegaafde professionals in academische omgevingen (Radboudumc, Erasmus Universiteit, Tinbergen Institute, TU Delft, Tilburg University) en de zakelijke dienstverlening (o.a. Google, Microsoft, Loyens & Loeff).

Gedragswetenschappelijk docent bij het RadboudUMC
PhD psycholoog bij Erasmus Universiteit
Preventie-psycholoog bij Avant Sanare en Avant Business

Kijk vooral even op LinkedIn of mijn website als je meer wilt weten.

BIG geregistreerd : Nee

KRHB geregistreerd: Nee

NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
Aanvullende informatie:

Mijn visie/mijn waarom:

De maatschappij klopt niet als je kijkt naar onze natuur: ons stressysteem kan de huidige hoeveelheid prikkels niet meer aan. We worden met bosjes ziek door stress en overprikkeling, zoeken naar een quick fix en gaan weer door met alles wat ons in de eerste plaats ziek maakte. Het móet en kán anders.

We zijn zo gefragmenteerd geraakt als maatschappij (o.a. onder grote invloed van het kapitalisme). We pakken allemaal een klein stukje, waar we ons vol op storten maar vergeten te kijken naar het grotere geheel. We willen meer voor onszelf, ten koste van anderen. We kijken veelal naar onze eigen uniciteit, in plaats van naar wat ons verbindt (met elkaar, met de natuur).

We stellen onszelf weinig de vraag wat ons leven ECHT zin geeft, wat onze verantwoordelijkheid is voor elkaar en de wereld. Dat egocentrische, dat gefragmenteerde, maakt ons ziek. En daar kunnen we alleen uitstappen als we met elkaar kiezen om het anders te doen. Juist voor hoogintelligente professionals is deze vraag onderzoeken dé stap richting meer energie en (werk)plezier. Om (weer) waardenvol (ja, expres die N) te gaan dromen en handelen.