Thekla van Middendorp | therapie voor een licht leven

https://theklavanmiddendorp.nl/
Naam: zij / haar T.H. (Thekla) van Middendorp
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 0628909669 Mobiel: 0628909669

Beroep: Coach, Psycholoog, Therapeut

Anders: psychosociaal therapeut (NVPA, RBCZ, TCZ)

Plaats:

Specialisme:

Leren reguleren van autonome zenuwstelsel via polyvagaal theorie en pri


Ervaring:

Mijn twee kinderen (2001 en 2003) zijn beide hoogbegaafd. Ik zie opvallend veel HB cliënten in mijn praktijk.

2020 - nu Polyvagal informed therapist. Gecerticeerd aanbieder van het Safe and Sound Protocol (SSP), ontywikkeld door Dr Stephen Proges, Polyvagal Learning Labs 2 door Deb Dana, Polyvagal Theory Foundations 1 opleiding door Deb Dana LCSW, een warmhartige Amerikaanse therapeut die het werk van Dr Stephen Porges heeft vertaald naar de klinisch praktijk. De keuze om naast PRI meer met de ingang van het lichaam en het zenuwstelsel te werken via de polyvagal methode, maakt dat ik niet meer vebonden ben aan het PRI instituut en grondlegster Ingeborg Bosch. Ik combineer het beste van beide methoden in mijn eigen aanpak.

2010-2020 Gecerticeerd PRI therapeut en PRI coach, verbonden aan het PRI Instituut van Ingeborg Bosch. Ik ben door haar gecerticeerd en heb de volledige opleiding gevolgd.

voor 2010 werkzaam als (zelfstandig) loopbaancoach binnen diverse grote bedrijven. Bedrijfskundig opgeleid aan de Hoge Hotelschool Maastricht.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Nee

NVPA
Aanvullende informatie:

Ik werk op basis van de ‘polyvagal theory’ van Dr. Stephen Porges en met de methode Past Reality Integration
‘Polyvagal’ gaat over de werking van ons autonome zenuwstelsel en kan je helpen vriendschap te sluiten met je zenuwstelsel. Door de reacties van jouw lichaam te verkennen. Vervolgens kan je daar veranderingen in aanbrengen, zodat er andere informatie en energie naar de hersenen gaat. En dan ontstaat er ook een nieuw verhaal dat overeenkomt met jouw nieuwe staat van zijn. In de sessies en in je dagelijks leven leer je te reguleren, zodat je steeds weer met veerkracht vanuit gedereguleerd zijn (bijvoorbeeld boos, bang, gestressed, somber) deze reacties kunt reguleren. Dan kan je door de wereld bewegen op basis van veiligheid en verbondenheid in plaats van onveiligheid. Je leert in de therapie bestuurder te worden van je eigen autonome zenuwstelsel!

Het autonome zenuwstelsel staat voortdurend aan en is op zoek naar signalen van gevaar en signalen van veiligheid, we noemend dat neuroceptie. Deze neuroceptie maakt dat we automatisch in een andere deel van ons zenuwstelsel terecht komen. Afhankelijk van de deel waarin we ons bevinden creëert ons brein een bij de staat passend verhaal. Vervolgens gaan we ons naar dit verhaal gedragen met als gevolg dat we ons blijven voelen zoals we ons voelen, zo komt een vicieuze cirkel op gang.

Met behulp van technieken uit de Polyvagal theorie en Past Reality Integration leer ik je in veiligheid en zonder oordeel:

herkennen hoe jouw zenuwstelsel in elkaar zit, welke reacties het vertoont.
lichaamssignalen serieus te nemen.
leren defensieve reacties van het sympatische en/of dorsale deel te reguleren op een manier die bij jou past en zo weer in contact te komen met jezelf en het sociale betrokkenheidsysteem.
meer ventrale energie toevoegen aan het systeem, zodat je meer verankert raakt in dit gezonde deel van het zenuwstelsel.
Je wordt als het ware de bestuurder van je eigen zenuwstelsel. Daardoor zul je steeds meer tijd doorbrengen in het ventraal vagale deel van je zenuwstelsel en eerder kunnen herkennen en ingrijpen wanneer disregulatie plaatsvindt

Doel
Het doel is dat je kunt gaan leven vanuit vrijheid en vanuit je hart, in het hier en nu. Om te gaan voelen wat je echt nodig hebt, en om op een rustige en volwassen manier met lastige situaties om te kunnen gaan. Zodat je je verbonden en veilig kunt voelen, in contact met je zelf en anderen.