use your voice

https://www.useyourvoice.nl
Naam: (Laura) Stavinoha
E-mail: [email protected]

Mobiel: +316 295 416 45

Beroep: Anders, namelijk.., Coach

Anders: stemcoach

Plaats: Amsterdam

Specialisme:

Via use your voice draag ik mijn kennis en inzichten over zingen en stemgebruik over aan anderen die behoefte hebben aan bewustwording en verdieping op dit vlak. Ik heb een onconventionele manier van werken waarbij het individu centraal staat, en niet één bepaalde methode of techniek. Ieder mens is uniek en heeft een andere benadering nodig. Ik maak gebruik van mijn sensitiviteit om hierop af te stemmen. Op deze manier bieden mijn cliënten mij net zoveel mogelijkheid tot ontwikkeling en groei als ik aan hen. Om de stemcoaching in een bredere context te plaatsen, maak ik naast mijn kennis over de stem bij de begeleiding ook gebruik van de Theorie van Positieve Desintegratie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Ik ga uit van het holistische vertrekpunt dat alle expressies en processen van het zelf met elkaar verbonden zijn, en dat ze elkaar continu beïnvloeden. Dus als iemand mij benadert met een specifiek stemprobleem, gaan we uiteraard aan de slag met stemtraining. We kijken ook naar lichaamstaal, en af en toe naar taalgebruik. Soms is dat alles wat nodig is: het aanleren van nieuwe stemtechnieken en het oppoetsen van ingesleten gewoontes.

Maar als iemand het heeft over plankenkoorts, stress of onzekerheid in combinatie met stemklachten, heeft stemcoaching pas zin als je óók naar je interne processen kijkt. Dit kan betekenen dat je bereid moet zijn om emoties in je stem te herkennen, te accepteren en te reguleren. Of dat je leert om je niet te identificeren met bepaalde gedachtes en overtuigingen, als die in de weg zitten bij het spreken. Het tegenovergestelde is ook mogelijk: misschien weet je niet hoe je impact moet maken, hoe je vanuit je hart kunt spreken. In dat geval kun je leren om je juist meer te verbinden met gevoelens en emoties, en deze via je stem te uiten.

Ik creëer graag een omgeving waar je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken; waar je vrij bent om mogelijkheden te onderzoeken om jezelf het beste uit te drukken. Mijn begeleiding is geschikt voor iedereen die de stem ervaart als een belemmering om zichzelf op de juiste manier te kunnen uiten, of om in verbinding te staan met de ander. Zeker als je jezelf daarnaast herkent in termen als diepvoelend, creatief, nieuwsgierig, snel denkend en intens belevend, ben je hier aan het goede adres.


Ervaring:

Op het moment werk ik als musicus, performer, schrijver, producer en coach, met de stem als middelpunt. Ik heb een universitaire master in muziekwetenschappen, een minor in privaatrecht en ik ben opgeleid als klassiek zangeres. Na mijn opleiding heb ik verschillende, professionele jassen aangetrokken: die van projectleider, zakelijk leider, copywriter en boekingsagent voor een stemmenbureau. Al deze eerdere ervaringen waren achteraf de perfecte voorbereiding op wat ik nu het liefste doe: het begeleiden van mensen en hun stem, en het uiten van mijn eigen creativiteit via het maken van muziek.

Als zangeres heb ik uiteenlopende dingen gezongen, van klassiek tot house muziek en van experimenteel tot mijn eigen composities. Jarenlang heb ik me verdiept in de geschreven en ongeschreven regels van de verschillende muziekgenres en zangtradities, om tot de conclusie te komen dat ik me niet meer wil conformeren aan bepaalde stijlen of zangtradities. Voor mezelf én voor de mensen die ik begeleid, streef ik in de eerste plaats naar een authentieke, intuïtieve spreek- of zangstem, die communiceert vanuit het hart.

Als stemcoach heb ik niet alleen veel praktische kennis over het stemapparaat, maar ik maak ook gebruik van gedragstherapie en persoonlijkheidstheorieën om de begeleiding van de stem in een bredere context te plaatsen. Je stem is een van de meest directe manieren om jezelf creatief en emotioneel te uiten, en om contact te maken. Echte, oprechte verbinding met anderen geeft mij altijd veel energie. Ik ervaar het als creatief en betekenisvol om ook als coach vanuit ditzelfde principe te werken. Bewustzijn en verbinding creëren via de stem; dat is wat ik wil bijdragen aan deze wereld.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Nee

Aanvullende informatie:

Heb je interesse in deze manier van coaching en wil je weten of het iets voor je is? Dan nodig ik je uit voor een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek, per telefoon of via Skype. Hierin formuleren we de hulpvraag en kunnen we allebei beoordelen of het traject voor jou de juiste weg is. Bovendien is het tijdens het gesprek belangrijk om erachter te komen of je stem fysiek gezond is, en je klacht niet thuishoort bij een logopedist of KNO-arts.