VICE VERSA

https://www.viceversa.earth
Naam: drs. M.F. (Monica) Ploch
E-mail: [email protected]

Mobiel: 06-43962072

Beroep: GZ-psycholoog

Anders:

Plaats:

Specialisme:

Als GZ-psycholoog ben ik opgeleid om bij een breed scala aan klachten behandeling te kunnen bieden. Daarnaast ben ik geschoold èn ervaringsdeskundig op gebied van hoogbegaafdheid. Dat kan bijdragen aan een prettiger communicatie, waarin je jezelf minder hoeft te ‘vertalen’ en je je mogelijk ook beter gehoord en begrepen zal voelen. Bij het begrijpen van je klachten en bij het werken richting je doel, kan ik met jou helder houden op welke wijze jouw hoogbegaafdheid daarbij een rol heeft. Deze aanpak leidt vaak tot een betekenisvoller begrip van de oorzaken van je klachten, en tot beter passende paden richting (weer) prettiger leven.

Het behandelaarschap voelt voor mij als een mix van een ambacht en een kunst. Daarbij ervaar ik het als een interactieve bezigheid waarin wij daadwerkelijk samen het therapieproces en de uitkomst ervan tot stand doen komen. Mijn theoretische achtergrond als behandelaar ligt in de CGT, ACT, EMDR, en schematherapie. Mijn persoonlijke stijl is gekleurd door het denken in verhalen, beelden, oplossingen en een voorkeur voor doen en ervaren. Tijdens onze gesprekken kan je verwachten dat ik er door vragen en luisteren aan probeer bij te dragen dat wij beiden goed gaan begrijpen wat er aan de hand is en hoe dat werkt, en dat we samen -op geleide van wat jij aangeeft en van mijn ervaring- erachter komen wat jij kan doen om tot de door jou gewenste veranderingen te komen.

Je kan bij VICE VERSA terecht voor individuele behandeling (via beeldbellen) of deelname aan een groep (niet-online). De praktijk is in eerste instantie bedoeld voor hoogbegaafden die behandeling wensen in verband met lichte tot matige psychische klachten (basisGGZ) en die op zoek zijn naar een praktijk waar hun hoogbegaafde manier van zijn geen belemmering vormt maar erkend en beantwoord wordt. Daarnaast staat de praktijk open voor mensen die specifiek hun hoogbegaafdheid beter willen leren kennen en integreren in hun dagelijks bestaan.


Ervaring:

In 1997 startte ik als jonge psycholoog in eigen praktijk. Daarna volgden veel, heel verschillende banen, met als overeenkomst: mensen begeleiden die zich in een lastig parket bevinden. Ik werkte in de basis- en specialistische GGZ en in maatschappelijke organisaties, met volwassenen en met kinderen en hun ouders. Gaandeweg merkte ik dat wie van de norm afwijkt, het in het leven vaak lastig heeft. Door sommige cliënten en door persoonlijke ervaringen, leerde ik dat dat zeker ook voor hoogbegaafden geldt. Hulpverlening die is afgestemd op hoogbegaafde volwassenen is echter nog schaars. Vanuit VICE VERSA wil ik bijdragen aan passende zorg voor deze mensen.

BIG geregistreerd : Ja BIG-nummer: 19926867325 KRHB geregistreerd: Ja

NIP