Vie+ Positieve Psychologie & Coaching

https://vieplus.eu
Naam: MSc, MA G. (Graziella) Ricagnoli
E-mail: [email protected]
Beroep: Anders, namelijk.., Coach, Psycholoog, Trainer

Anders: ECHA-Specialist Hoogbegaaafdheid, Gastdocent Hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit

Plaats: Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Utrecht

Specialisme:

Mijn praktijk Vie+ begeleidt als eerste in Nederland hoogbegaafde jongeren en volwassenen (ook senioren) vanuit de positieve psychologie (de stroming binnen de psychologie die onderzoekt wat mensen nodig hebben om te floreren). Ik geloof dat we een wereld kunnen creëren die beter, mooier en schoner is, wanneer meer mensen floreren en zij hun unieke combinatie van passies en talenten beter leren inzetten.

Ik ben zowel geschoold als ECHA- specialist hoogbegaafdheid als in de positieve psychologie. Mijn aanpak gaat daardoor verder dan alleen het ontplooien van talenten. Ik kijk naar de hele mens. Veel hoogbegaafden die bij mij komen zijn ergens vastgelopen. Ze zoeken hun plek binnen hun werk, in hun studie of in het leven.


Ervaring:

Met jouw hulpvraag als uitgangspunt maak ik een plan op maat, want iedere hoogbegaafde is anders. Veel voorkomende vragen hebben vaak te maken met energiebalans, herstel van een burn-out (of bore-out), motivatieproblemen, communicatieproblemen op het werk, hooggevoeligheid en worstelingen met zingeving.

Ik ben geschoold als ECHA-specialist hoogbegaafdheid, coach en positief psycholoog. Vanuit deze invalshoeken kijk ik naar de client en de hulpvraag. Meestal werk ik vanuit de positieve psychologie, maar ik zet ook andere technieken in. Mijn aanpak is altijd afgestemd op de client.

Ik ga met jou op zoek naar wie je werkelijk van binnen bent, waar je energie van gaat stromen, naar datgene dat jou zingeving en voldoening geeft. Het resultaat van een traject bij mij is dat je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je jezelf kunt zijn en je leert veerkrachtig te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Tot slot, als moeder van een hoogbegaafde zoon ken ik ook de worstelingen van ouders en van kinderen. Vanuit meerdere perspectieven, kan ik mij daardoor goed inleven in de client (en de ouders).

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Ja

ECHA Nederland, NOBCO, IPPA, KRHB