De vrijwilligers van het IHBV

Het IHBV werkt met veel vrijwilligers. Niet iedere vrijwilliger wenst met naam en foto op onze site vermeld te staan. Degenen die dat wel willen, treft u hieronder aan op alfabetische volgorde van achternaam.

Esther Backbier


Esther Backbier (1967) is onderzoeker, coach en HRD-adviseur met als expertise het werken en leren van (zeer) hoogopgeleide en hoogbegaafde volwassenen. Vanuit haar onderneming Werken aan Leren (https://werkenaanleren.nl) begeleidt ze sinds 2013 hoogbegaafde volwassenen die worstelen met vraagstukken rondom werk, loopbaan, identiteit en zingeving. Bedrijven en organisaties helpt ze met het vormgeven van de ondersteuning en ontwikkeling van zeer hoogopgeleide professionals met als doel het bevorderen van hun groei, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Esther studeerde Gezondheidswetenschappen, promoveerde in de Psychologie en voltooide een ICF geaccrediteerde opleiding tot professional coach op het niveau vakbekwaam.
Esther is actief in diverse IHBV onderzoeken en ook als adviseur op het gebied van Opleidingen.

Bruno Emans

bruno-emans
Voor het IHBV ben ik bezig met een onderzoek naar hoogbegaafden en arbeidsmarkt, en samen met het IHBV ben ik betrokken bij weer een ander onderzoek naar hoogbegaafden en werk. Daarbij probeer ik samen met het IHBV lijn te krijgen in het onderzoeksprogramma en vervolgens financiering te regelen voor onderzoektrajecten.

Ido van der Waal

ivdwaal
Als ervaren fulltime mediator in arbeidszaken ben ik geïnteresseerd in de oorzaak en de wijze van oplossen van arbeidsconflicten. Recent onderzoek, uitgevoerd als vrijwilliger voor IHBV. in samenwerking met Noks Nauta en anderen is gebleken dat hoogbegaafden veelal op een andere wijze dan niet hoogbegaafden in een arbeidsconflict belanden. Mijn visie, als resultante van het onderzoek is dat arbeidsconflicten van hoogbegaafden voor een aanzienlijk deel zijn te voorkomen en op te lossen. Ik vind de opgedane kennis uit ons onderzoek bijzonder interessant en belangrijk omdat het perspectief biedt op meer plezier op het werk, minder conflictleed en het informatie verstrekt om de efficiëntie van hoogbegaafden te bevorderen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan verder onderzoek en activiteiten ter voorkoming of escalatie van conflicten van hoogbegaafden.

Jacqueline Wielemaker


Nadat ik in 2009 had ontdekt hoogbegaafd te zijn, nam ik me voor om me in te zetten om hoogbegaafdheid bij volwassenen meer onder de aandacht te brengen. Dat heb ik ruim 2,5 jaar gedaan als bestuurslid van het IHBV en doe ik nu als juridisch adviseur van het bestuur. Iets wat ik met mijn juridische achtergrond ontzettend leuk vind om te doen. Daarnaast ben ik betrokken als teamlid bij HB-Café Zuid West