De vrijwilligers van het IHBV

Het IHBV werkt met veel vrijwilligers. Niet iedere vrijwilliger wenst met naam en foto op onze site vermeld te staan. Degenen die dat wel willen, treft u hieronder aan op alfabetische volgorde van achternaam.

Thieu Berkers

ThieuB
Toen ik een paar jaar geleden opnieuw vastliep in mijn werk kwam ik via mijn huisarts in contact met het IHBV en bezocht ik begin 2014 voor een eerste keer een HB-café in Utrecht. Dit voelde echt als thuiskomen. Dit was ook meteen het moment dat ik als hoogbegaafde uit de kast kwam. Daarna startten we vanaf juni 2014 met een groepje vrijwilligers een HB-café in Eindhoven waar ik ondertussen coördinator van ben. Elke 2-3 maanden hebben we zeer interessante onderwerpen op de agenda staan en hebben we ondertussen een trouwe groep bezoekers aan ons café. Het hoogbegaafd zijn zet ik sinds 2014 in om mijn persoonlijke doelen te bereiken wat steeds beter lukt en waardoor ik ook steeds verder persoonlijk mag groeien. Mijn leven is beduidend zinvoller geworden en de kans op een nieuwe burn-out is aanzienlijk afgenomen. Ik kan een dergelijke fundamentele keuze in je leven een ieder dan ook van harte aanbevelen.

Pauline Coret

koppauline
Zoals met meer HB-ers het geval is, ben ik er op latere leeftijd pas achter gekomen dat ik HB ben. Hierdoor zijn voor mij een heleboel dingen een stuk duidelijker geworden en dat is ook mijn drijfveer om een bijdrage te willen leveren aan het IHBV. Ik ben daarom medeorganisator van het HB Café in Delft geworden en dat is voor mij erg inspirerend en energiegevend.

Bruno Emans

bruno-emans
Voor het IHBV ben ik bezig met een onderzoek naar hoogbegaafden en arbeidsmarkt, en samen met het IHBV ben ik betrokken bij weer een ander onderzoek naar hoogbegaafden en werk. Daarbij probeer ik samen met het IHBV lijn te krijgen in het onderzoeksprogramma en vervolgens financiering te regelen voor onderzoektrajecten.

Gemma Geertshuis

gemma-geertshuis
Als coach met een specialisatie voor hooggevoeligheid en 55-plussers, kwam ik via Noks Nauta in contact met het IHBV. Het verband tussen hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid werd duidelijk en zelf bleek ik ook hoogbegaafd te zijn. We organiseerden seminars om hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid bespreekbaar te maken binnen organisaties. Een bezoek aan een HB-café was goed bevallen en ik vond het jammer dat Utrecht nog geen HB-café had. Daarom heb ik me als coördinator aangemeld.
De betrokkenheid met en tussen leden van het team, het bestuur, bezoekers en collega’s van de HB-cafés is waardevol. Onderling is het amusant en prettig om over allerlei aspecten van hoogbegaafdheid te praten. Er ontstaan steeds weer nieuwe ideeën, voorstellen worden snel opgepakt en veel nieuwe contacten gelegd. Het IHBV is een inspirerende organisatie waar ik graag mee samenwerk.

Ali Hekman

AliHekman2
Als vrijwilliger van het IHBV maak ik deel uit van het organiserend team van HB-café Zwolle. Ik wil graag bijdragen aan een beter leefklimaat van, voor, door en met volwassen Hoogbegaafden. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om gewoon jezelf te mogen en te kunnen zijn; of dat nu ‘anders gewoon’ of ‘gewoon anders’ is.
Ook in mijn werk als coach en reïntegratiedeskundige richt ik mij in het bijzonder op Hoogbegaafden en werk.

Arja Roozemond

Arja
Als vrijwilliger ben ik betrokken bij het HB-café in Zwolle. Toen Noks mij daarvoor uitgenodigde, was ik meteen enthousiast. Het leek me een prachtige kans omandere ‘HB-ers’ te ontmoeten en om allerlei onderwerpen die onder hen leven, nu eens nader uit te diepen en met elkaar te bespreken. In onze voorbereidingsgroep hebben we het heel goed met elkaar. Zowel bij de voorbereiding als tijdens het HB-café, als bij de evaluatie, bespreken we interessante dingen, brengen elkaar op leuke ideeën en de humor is nooit ver weg.
Ook blijkt deze functie me een heleboel informatie en inspiratie te geven voor mijn werk als (therapeutisch) coach met als favoriete doelgroep de hoogbegaafde volwassene.
Met andere woorden: het is een verrijkende ervaring!

Marga Spaanjaars

marga-spaanjaars
Als vrijwilliger werk ik mee aan het HB-café Zwolle. Dit doe ik met veel plezier in een heel leuk team! Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van hoogbegaafden, zodat zij zichzelf kunnen en mogen zijn. Dit drijft mij om mijn werk als vrijwilliger, maar ook als hoogbegaafdencoach te doen. Inhoudelijk heb ik als vrijwilliger bijgedragen aan HB-café’s met een workshop over hoogbegaafdheid en communicatie.

Ido van der Waal

ivdwaal
Als ervaren fulltime mediator in arbeidszaken ben ik geïnteresseerd in de oorzaak en de wijze van oplossen van arbeidsconflicten. Recent onderzoek, uitgevoerd als vrijwilliger voor IHBV. in samenwerking met Noks Nauta en anderen is gebleken dat hoogbegaafden veelal op een andere wijze dan niet hoogbegaafden in een arbeidsconflict belanden. Mijn visie, als resultante van het onderzoek is dat arbeidsconflicten van hoogbegaafden voor een aanzienlijk deel zijn te voorkomen en op te lossen. Ik vind de opgedane kennis uit ons onderzoek bijzonder interessant en belangrijk omdat het perspectief biedt op meer plezier op het werk, minder conflictleed en het informatie verstrekt om de efficiëntie van hoogbegaafden te bevorderen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan verder onderzoek en activiteiten ter voorkoming of escalatie van conflicten van hoogbegaafden.