Het Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid Volwassenen is uitgegeven door APS en IHBV naar een idee van Rianne van de Ven en is verschenen in januari 2014.

Het idee voor dit spel is gebaseerd op het eerder bij APS verschenen Vooroordelenspel (voor docenten) en het Vooroordelenspel Junior (voor leerlingen) over (hoog-)begaafdheid bij kinderen (meer informatie over deze versies, zie onder).

vooroordelenspel

Het spel bestaat uit 40 kaartjes met allerlei stellingen over hoogbegaafdheid. Deze stellingen zijn bedoeld om een discussie over hoogbegaafde volwassenen op gang te brengen. Het spel kan zowel individueel als in groepsverband gespeeld worden, en met hoogbegaafden of juist met anderen. De belangrijkste doelstelling van het spel is om een nuancering aan te brengen in het denken over hoogbegaafdheid.

Het spel is te bestellen voor € 17,50 per exemplaar inclusief verzendkosten. Dit geldt voor alle adressen in Nederland en België. Wil je laten afleveren in een ander land? Neem dan contact op met [email protected]

OP DIT MOMENT IS HET SPEL UITVERKOCHT. WIL JE GRAAG HET SPEL HEBBEN, VUL DAN HET CONTACTFORMULIER IN WAARIN JE JE INTERESSE AANGEEFT. WE OVERWEGEN EEN NIEUWE DRUK.

Achtergrondinformatie en spelvormen

Op de volgende pagina’s staat de meest recente versie van:
– de achtergrondinformatie bij de stellingen
– de spelvormen
– het verslag van de workshop Voordelenspel tijdens Festival van Talent 2014

Meer Vooroordelenspellen

Het Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid Volwassenen van het IHBV is gebaseerd op het Vooroordelenspel en het Vooroordelenspel junior, die zijn uitgegeven door APS. Beide versies gaan over hoogbegaafde kinderen, en zijn bedoeld voor gebruik op school resp. in de klas. Ze zijn niet verkrijgbaar bij het IHBV. De stichting is gestopt, maar Ten Brink uitgevers verkoopt de junior versie:

Vooroordelenspel (hoog-)begaafdheid Junior